З півночі на Сумську область наступають одіозні колишні регіонали - Букін

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
18 вересня 2020

Політичні події настільки бурхливі, що їх можна порівнювати з хвилями під час шторму. Їх безліч і на всі просто фізично неможливо зреагувати.

Але сьогодні поговоримо про ексрегіоналів, які рвуться до влади.

Пройшли партійні з’їзди і ми бачимо повну картину. З півночі на область наступають одіозні колишні регіонали, які своїм життєвим шляхом неодноразово доводили свою прихильність до Москви.

Від так у серпні місяці у Сумах і по всій область, з’явилися яскраві бігборди з пикою Деркача та логотипом «Наш край». Андрій Леонідович, був депутатом Верховної Ради сім (!) разів. Його вотчина Глухавщина, а за очі його називають «королем півночі».

Його біографія досить цікава, але треба зазначити подію, яка поклала початок його політичної кар’єри в Україні. Від так у середині 90-х, він закінчив Академію ФСБ в Москві (колишню Вищу школу КДБ), і звідти почалося сходження на політичний Олімп України.

Слід звернути увагу, що у поточному році, США внесла Деркача до чорного списку. Йому не можна відвідувати цю країну та вести бізнес. Казначейство США прямо сказало, що Деркач Андрій Леонідович більше 10 років співпрацює з розвідкою Московії, і по суті є агентом країни-агресора.

https://www.youtube.com/watch?v=oM2s3YSFYHU&fbclid=IwAR0auRp5gcBSKT4ZOtqfj0qSEEWS2VyQCFMMI8zmGnmcnE_uMZkNQoIvEmE

Ось такий кандидат балотується в Сумську обласну раду і протягує свій список.

На поточному тижні ексрегіонал Юрій Чмир, очолив список ОПЗЖ до обласної ради. Це колишній чиновник часів Януковича відомий тим, що під час розстрілу Майдану, саме він очолював Адміністрацію Президента. Саме ця людина заходила до президента-втікача кожного дня, включаючи день коли Янукович тікав до Ростова.

Слід зазначити, що Чмир і сьогодні є депутатом обласної раді, але за всю каденцію діючої ради, так і не з’явився на засіданні.

Він був фігурантом кримінальних справ, але жодна з них не закінчилася судовим вироком.

http://sumy.today/news/crime/730-dvichi-na-pivroku-spravu-deputata-sumskoi-oblrady-chmyria-vidklaly-na-lypen.html

Отож колишній голова Адміністрації втікача Януковича, очолює список у обласну раду політичної партії ОПЗЖ.

Третій неменш одіозний політик з півночі – Ігор Молоток. Він так само ексрегіонал і тричі обирався до парламенту. Ходять переконливі чутки, що він викупив партію «Батьківщина» і формування списків йде через його підлеглих. Але ми можемо говорити про те, що точно знаємо.

Це політична сила «За Майбутнє», де ексрегіонал очолює обласний список. Не дивлячись на те що його особистий рейтинг досить слабкий у Сумах, так як і політичної партії «За Майбутнє», але вплив на півночі, забезпечить проходження мінімальної кількості депутатів у обласну раду.

Чому так відбувається? Чому нардепи колишні і теперішні, активно пролізли у місцеву політику? Чому вони світять своїми пиками з кожного третього бігборду? Невже Деркачу чи Молотку – діючим народним депутатам, важливі засідання обласної ради? Невже Чмир, той який не ходив на жодне засідання обласної ради, впродовж п’яти років – одумався?

Звісно ні. Це політична технологія, яку використовують ексрегіонали, для майбутніх парламентських, скоріш за все позачергових виборів. Їм відверто чхати, як на Суми, так і на всю область, головна аргументація – це Парламент.

Три найодіозніших політика, які переобиралися до ради за рахунок своїх промосковських поглядів, були в епіцентрі скандалів та кримінальних справ – це реальна загроза, для всього регіону. Люди у їхніх командах, так само будуть підібрані за принципом лояльності до Москви. А під час війни – це зрада, за яку люди самі ж і проголосують.

Нас чекають великі часи і безоглядна боротьба. А поки можна сказати, що обласна рада буде надзвичайно складною. Навала з півночі має фінанси та ресурс, що прямо пропорційно буде відображено у депутатських кріслах обласної ради.

P.S. Пишучи це текст, мені згадалися слова Андрія Середи:

З півночі ішли гості - названі родичі -

Родичі мають очі, очі наволочі!