Як слуги народу захищають сепаратистів

Олег Медуниця

Експерт з питань бюджету та децентралізації. Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету VII-VIII скликань. Брав участь у процесах розробки та впровадження бюджетної реформи, адміністративно-територіальної реформи та реформи децентралізації. Навчався…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
21 серпня 2020

Прочитав, що Громадська рада при Міністерстві юстиції виступила з ініціативою заборонити діяльність проросійських партій на території України. Як на мене, – дуже здорова ідея, яка має бути реалізована владою.

Але несподівано на захист проросійських партій став народний депутат від «Слуг народу» Олександр Качура. Він разом зі своїми адвокатами вивчив звернення Громадської ради і закликає активістів не робити цього, оскільки Качура вважає таке рішення незаконним і, що воно суперечить Конституції.

Лідери цих політичних партій – ОПзЖ, партії Шарія та інших – неодноразово були помічені на російських пропагандистських каналах. Вони зустрічалися під телекамери з найвищим керівництвом Російської Федерації. Вони ведуть свій бізнес в Росії і допомагають росіянам вести бізнес тут в Україні. Тобто повний набір всього, що можна вкласти в якусь сепаратистську політичну силу, в їхньому арсеналі є.

І прикро, що сам Зеленський та його політична сила, яка сьогодні при владі, займає таку проросійську позицію.

Напередодні місцевих виборів ми побачимо, як у списках «Слуги народу» почнуть спливати і «вскриватися консерви», які були у Партії регіонів та інших проросійських партіях. Вони будуть намагатися на рейтингу Зеленського, який поки ще тримається, але системно падає, пройди до органів місцевої влади. Пройти, щоб потім допомагати Росії, як зараз допомагає ОПзЖ і Шарій, знищувати далі Україну.

Тому ми повинні викривати і оприлюднювати прізвища цих регіоналів у партійних списках. Ми повинні на місцевих виборах зробити такий інформаційний «заслон», щоб прихильники «руского міра» не потрапили в органи місцевого самоврядування за допомогою таких горе-слуг, як Олександр Качура.