Як читати між рядками: головне з трускавецького брифінгу Зеленського

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
04 жовтня 2021
Як читати між рядками: головне з трускавецького брифінгу Зеленського


Ось пряма мова президента:
- Я нічого не вирішував про другий термін. Я говорив, що вважаю, що ми виконали 30−35% своєї програми, а пів терміну пройшло. Якщо ми не будемо швидко працювати, особливо у Верховній Раді, якщо нам постійно будуть говорити, що це суперечить регламенту, то ми не встигнемо це зробити.

Ну от зараз він просто взяв і сказав, що ціль виправдовує засоби. Що треба плювати на регламент, щоб щось встигнути. Ну, тому і Коболєва списали, фактично наплювавши на міжнародні норми корпоративного права.
І взагалі, щоб іти далі, нам можна буде стріляти "ворогів народу" не в судовому порядку, а трійками. І трійки вже є. Ну, все, як у далекому 1937 році.

А ще у цій фразі бажання покрасуватися. Мов, ми ж тут зараз швидко працюємо. І не заїкнувся, що швидко – не значить ефективно. Недарма у народі кажуть: «тихше їдеш – далі будеш».

І це у той час, коли вже сам Арахамія заявив, що фракція проситиме Зеленського йти на другий термін. А з усіх усюд від наближених до Зе! людей заявляють, що питання балотування на другий термін вирішено.
І ще, це напускне і сором’язливе «ну, я не знаю, побачимо» може означати лише одне.

Процедура висування буде обставлена приблизно так:
По-перше, буде щира образа Зеленського на критику. Наприклад на звинувачення у зраді. Можливо, навіть, це може передувати дочасним виборам. Найвеличніший лідер сучасності ображається на посполитих, що його, щирого патріота, звинувачують у заграваннях з Москвою чи прямою зрадою у «вагнергейті».

Він від образи пише заяву про складання з себе повноважень, але одночасно з цим пафосно заявляє: «Хай нас розсудить народ» - і знову впевнено йде на вибори.
І, тут же, як «у славні радянські часи» - купа громадських організацій, письменників, університетів організовано і «у єдиному пориві» - плачуть і просять Найвеличнішого лідера сучасності зжалитись над ними і піти на другий термін.

І це все показується на всіх каналах і розганяється на усіх комунікативних площадках. Усі Гордони зі щемом плачуть. Показаово засідання Ради РНБО проходять майже щоденно. Велике будівництво ведеться на усі можливі запозичення.

Це короткий сценарій процедури висунення Найвеличнішого на другий термін. І може статися, що його таким чином і оберуть вдруге.
І тоді питання Незалежної України, за яку боролися мільйони її синів і доньок – може знову вияитися під питанням.