"Це послідовний наступ на медичні гарантії населення..." - Андрій Букін

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
06 березня 2020

Вчорашні призначення, в тому числі і нового очільника міністерства охорони здоров’я України, говорять про згортання процесу реформування.

Ємець Ілля Миколайович, той який нині міністр охорони здоров’я, родом з славетного міста Воркута та що в московії, вже спливав на вищих щаблях державного регулювання.

laefttiuqx17 718364 cqcnr9r3 1024x576

У далекому 2010 – 2011 роках, саме він очолював МОЗ при уряді Азарова. Але тоді він себе не зарекомендував, як ефективний лідер, і головний “кровосіся” швидко його звільнив. Загалом біографія нового очільника МОЗ досить об’ємна, з регаліями, нагородами, заслуженими званнями та відзнаками. Мабуть, він дійсно фаховий лікар, але чи ефективний менеджер – це питання?

З новими призначеннями ми розібралися. Так чи буде ця людина впроваджувати реформу, яка мала стартувати вже з 1 квітня 2020? Звісно що ні. Це людина з орбіти “партії регіонів”, а ті в свою чергу останні 5 років виступали проти медичної реформи.

Якщо згадати законопроект який був зареєстрований у ВР в минулу п’ятницю (28 лютого 2020) Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" за авторства одіозних нардепів Королевська, Шуфрич, Рабінович, Солод і т.д., відповідно все стає на свої місця.

87861075 2758175900930599 6264212322361802752 o

Це послідовний наступ на медичні гарантії населення, та повна ліквідація напрацювань по реформі охорони здоров’я.
Все що буде відбуватися надалі, це технічні процедури: підзаконні акти, розпорядження МОЗ та Кабміну, які призведуть до повної зупинки процесу реформування. 

Виникає питання, навіщо це потрібно ексрегіоналам? Ви не повірте відповідь лежить на поверхні. Всі ці процеси відбуваються для того щоб заробляти більше чорного капіталу, який обертається у сфері охорони здоров’я. Після зупинення процесу реформування, кошти будуть виділяться через субвенцію, а це значить що процес керування буде проходити у ручному режимі, яка область отримає більше, яка менше – все буде залежати від чиновників, яких будуть умаслювати - нардепи, голови ОДА, “заслужені” лікарі і т.д.

Тобто вертаємося в часи розподілення фінансів у ручному механізмі, де ніхто не розумів чому одна область отримує все, а інша нічого.
Країна знову втратила шанс на цивілізований розвиток. Лікарні будуть залишати свої монополії, а відповідно не будуть розвиватися. Як наслідок за все будуть платити пацієнти з власної кишені, як це робили і всі попередні 30 років.

Чекаємо медійний вибух на каналах промосковських олігархів, про те як попередники завалили сферу охорони здоров’я, і як зараз будуть нинішні очільники рятувати ситуацію в якій опинилась галузь охорони здоров’я.