Це незаконна технологія, і Зеленський буде нести за це відповідальність - Букін

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
17 жовтня 2020

27 лист. 2018 р було чудове інтерв’ю Кошкіної з Коломойським, записане у Ізраїлі.

Тоді український олігарх прогнозував перемогу Зеленського, правда у другому турі. Він розповідав, що не має до нього жодного відношення, але те що він стане президентом – сумнівів не має.

«Якщо Порошенко лишиться президентом – значить я нічого не тямлю у політиці» - сказав тоді Коломойський. 

Прихід до влади коміка з сцени гумористичного шоу – це була політтехнологія, на яку купилося більшість виборців.

Яскраві відосики, прогресивний команда, агресивний маркетинг, все це на фоні маніпулятивного серіалу про вчителя, що опинився у кріслі президента. Його готували три роки щоб він вистрілив у потрібний час. 

Сьогодні наступає прозріння. Рейтинги силяться, а соціологічні опитування говорять про те що виборці, знову шукають «міцних господарників». Але якщо Ви думаєте, що маніпулятивні передвиборчі технології від команди кварталу скінчилися – ви дуже помиляєтеся. 

На фоні економічної катастрофи, та стратегічних прорахунків на фронті – ми спостерігаємо черговий виток інформаційної маніпуляції. Зеленський, а точніше його оточення розуміє, що кандидати відверто слабкі і заход у місцеві ради будуть з мінімальною кількістю.

Навіть його особиста присутність у областях на презентації стратегій – не дала бажаних результатів. Проаналізувавши запити суспільства – вони запустили нову технологію. Президент ставить ряд питань до виборця – говорячи слоганами кандидатів від зелених. 
Демонстративно тикаючи, та маніпулюючи, накштал того «все буде як хочеш ти!».

Не дивлячись, що виборці це дорослі люди, але кожному на підсвідомому рівні хочеться, щоб у цій державі було так як хоче він. 
Але капкан схований в тому, що це не більше ніж технологія.

Ця технологія переслідує декілька завдань:
Перше – це публічна, але не пряма агітація президента за конкретну партію. Це прямо заборонено законом, але коміку наплювати – на кану на багато більше. 
Друге – це опитування не є репрезентативним, тобто вибірка не пройде верифікацію.

Для якісних соціологічних опитувань, треба виконати багато вимог, які мають бути не порушені.

Чітка кількість респондентів, згідного їх географічного розташування, віковий зріз, статевий зріз, освітній … і так далі. 

Натомість ми отримаємо відповіді на 5-ть питань незрозуміло кого, які нам будуть продавати, майже як результати референдуму. 
Насправді ж, а ні законним волевиявленням народу, а ні соціологічним дослідженням це не є. Тож навіщо це робити.

Відповідей дві:
- скрита агітація Зе президента, за Зе кандидатів;
- перекладання відповідальності за майбутні прийняті рішення на «народ»;
Отже ми спостерігаємо нову технологію, яка має ввести в оману виборців на прийдешніх виборах. 

Порада для тих хто піде на виборчі дільниці. Ігноруйте прохання Зе президента, бо це маніпуляція, в яку вас втягують політтехнологи. P.S. Я впевнений, що це незаконна технологія, і президент, згодом буде нести за це відповідальність. Ніщо не лишається таємним у ХХІ ст. Тож ми станемо свідками розв’язки цієї гри.