Точки нестабільності у світі

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
15 листопада 2021
Точки нестабільності у світі
Як цікаво слідкувати за авторитарними країнами. Китай. Сучасність. Криза. Продажі нерухомості різко впали (тільки за вересень на 19%). Віялові відключення світла (як у нас у кінці 90-х).
Але доблесним західним журналістам у Китаї розказують таке:
- Я вірю, що наш уряд знайде рішення і зовсім не переживаю – зізнається Соу Чен Гуан, 30-річний підприємець із Хух –Хото.
І там ще багато чого і багато такого і таких. Всьо харашо, прєкрасная маркіза.
Воно лише неясно, це Соу Чен Гуан заявляє себе підприємцем? Чи є ним насправді? Бо може він якраз капітан місцевої сигуранци? І от побачиш їхнє телебачення – і все добре. Почитаєш державні газети – скоро комунізм. Підеш по вулицях – побачиш, що ще минулого місяця у них весь рис по магазинах розмели.
Воно то так: Всьо харашо. Але рису і лапші треба прикупити. Бо там ще живі свідки Великого голоду у Китаї 1959-1960 року. І в магазинах усі, хто вірить, що все буде Ок – скуповують продовольство. Паніка. Пусті полиці. Але ж це саме те, що подобається Арахамії в ім’я Найвеличнішого. Це він недавно заявив, що треба нам наслідувати Китай. Бо у нас є ще люди, які звинувачують владу. А в Китаї все простіше. Відключення? Слава партії! В магазинах пусто? Слава Сі Цзіньпіну. Ось ідеал. І до речі: там теж керівники партії – слуги нації. Популізм кругом однаковий. Слуги хочуть переймати китайський досвід. До речі, страшно ще й тому, що диктатор Сі Цзіньпін, щоб відволікти увагу китайців – може почати маленьку побідоносну війну проти Тайваню.
Коротше: Афганістан, Тайвань і Україна – три місця небезпеки у сучасному світі.
Планета стає маленькою.