Тендер, як яблуко розбрату: мер проти управління

Геннадій Іванущенко

Історик, архівіст. Співзасновник Центру досліджень визвольного руху, член Вченої ради ЦДВР. Головний редактор інтернет-проекту "Сумський історичний портал".  Керівник архіву ОУН в Українській Інформаційній Службі-Лондон. Редактор сайту www.ounuis.info З липня 2005…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук Сторінка в Інстаграмі
18 березня 2013

11 лютого 2013 року Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради оголосило відкриті торги на послуги з поточного ремонту доріг та тротуарів у місті Конотоп на березень-грудень 2013 року. Про це було оголошено на «Віснику державних закупівель» (№044592 , видання 12(755) від 11.02.13 р.)

13 березня, як і планувалося, відбулося відкриття пропозицій. Для участі у торгах подали заявки 3 учасника:

  1. 1.ТОВ «ДОРОЖНИК», м. Конотоп, вул. Комунальна, 1.

За інформацією сайту «Наші гроші», власницею ТОВ «Дорожник» є Людмила Котлярова. Раніше до складу засновників входив Олександр Котляров, відомий як директор заводу «Червоний металіст».

  1. 2.ТОВ «ТЕХКОМРЕСУРС ПЛЮС», м. Суми, п-кт Шевченка, 4.

За інформацією того ж сайту «Наші гроші», на початок 2012 року засновниками ТОВ «Техкомресурс» були депутат Сумської міськради від Партії регіонів Віталій Жиленко та його помічники Юрій Жиленко й Ігор Буката.

  1. 3.СУМСЬКЕ ОБЛАСНЕ ОБ'ЄДНАННЯ ДОРОЖНІХ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ (СУМСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР), м. Суми, вул. Роменська, 79/2.

Результати розкриття пропозицій ще не оприлюднені. Чекаємо.

Нібито все нормально, але знов не обійшлося без «тьорок»…

Трохи раніше перед проведенням тендеру до Бюро аналізу політики потрапили цікаві документи.

Ось перший. Це доручення міського голови м. Конотоп від 28.02.13 р. (через 2 тижні після оголошення тендеру) тендерному комітету зібратися та внести зміни у тендерну документацію з ямкового ремонту доріг: «ямковий ремонт покриття виконувати пневмоструменевим методом» (Док. 1.).

Тендерний комітет УЖКГ м. Конотоп відреагував миттєво. Того ж дня зібрався та вмотивовано відхилив пропозицію міського голови, посилаючись на норми ВБН – «технарі» є «технарі». Крім того, вони вирішили звернутися до правоохоронних органів щодо втручання міського голови у роботу тендерного комітету (Док. 2.). Мабуть, це вперше в Україні… Раді, що є чиновники, які хочуть і намагаються відстоювати своє право чесно виконувати свої посадові обов’язки. Проте вважаємо, що провокації й втручання у роботу комісії все ще ймовірні. Чекаємо, як розвиватиметься ситуація.


Док.1

Фото-0006

Док.2

Фото-0004