Суми-Київ – з любов’ю, або як у Сумах транспортне сполучення «покращують»

Олег Медуниця

Експерт з питань бюджету та децентралізації. Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету VII-VIII скликань. Брав участь у процесах розробки та впровадження бюджетної реформи, адміністративно-територіальної реформи та реформи децентралізації. Навчався…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
16 травня 2012


Перший раз у своєму житті підписав електронну петицію на місцеву тематику. Стосувалася вона залізничних пасажирських перевезень (дивіться тут). Але давайте спочатку про маршрутки.

Міжобласним маршруткам сказали рішуче «фє!». Хтось у Києві (відповідне міністерство) вирішив, як саме сумчани мають добиратися до Києва. Перевага була надана київським перевізникам. Сумська влада спокійно віднеслася до таких радикальних змін і відповідних втрат місцевих бюджетів. Очевидно, все це владою було передбачено, а саме: Стратегією розвитку області до 2015 року. Табличку прибити ніде.

Перед фактом місцевих перевізників поставили 10 травня і постановили: замість невеликих маршруток до Харкова та Києва сумчан тепер возитимуть великогабаритні автобуси. Відправлятися будуть майже щогодини, ціна квитка 100 грн. (докладніше – тут і тут).

Маршрутчики продовжують їздити (на свій страх і ризик). Їх ловлять, виписують  штраф і відпускають. Потім знову ловлять, а вони знову їдуть… Ситуація патова - для місцевих перевізників. Але не критична – для місцевих пасажирів.

Якщо маршруткам альтернативу все ж вигадали, то з поїздами – повний капець. На кінець травня замість чотирьох досить зручних потягів, ходитимуть лише два. Ось порівняльний аналіз, що було і що стало.

Було: з Сум до Києва ходили 4 потяги з рівномірним відривом у часі відправлення – дістатися до столиці можна було у зручний час: і зранку, і ввечері. Потяги мали вагони усіх рівнів комфортабельності (люкс, плацкарт, купе), що відбивалося і на ціні. Квитки можна було придбати за 58-80 грн.

Стало: тепер ходитимуть лише 2 поїзди. Перший – зручний, але дорогий. Другий – незручний.

Перший з них – фірмовий потяг «Оберіг» з харківським формуванням (тобто квитки на нього купити буде ДУЖЕ ПРОБЛЕМНО). Ціна квитка від 122 до 408 гривень, бо плацкартних вагонів тут нема. Інший потяг – з місцевим формуванням, з нижчими цінами і …. з відправленням з Сум о 6:08 і прибуттям в Київ об 11:30. Що робити студентам, які їдуть на пари, чи просто людям, які їдуть у справах,  - не ясно.

Що треба? Дайте людям один поїзд з нашим формуванням, який відбуватиме з Сум увечері і довезе в Київ, скажімо, годині о 6 -7 ранку. Інший – який відправлятиметься зранку – комусь, може, так зручніше. Два місцеві поїзди - в зручний час. В тому числі з плацкартними вагонами - для студентів. І все.