Родичі кого із головних лікарів Сумщини тримають аптеки в лікарнях

Андрій Крамченков

Кандидат фізико-математичних наук, ексзаступник Голови Сумської ОДА з питань економіки, фінансів та промислової політики, член постійної комісії з питань бюджету у Сумській міській раді VII скликання, експерт з аналізу бюджетів

26 березня 2020
Родичі кого із головних лікарів Сумщини тримають аптеки в лікарнях

Дружина головного лікаря Сумської міської лікарні №5 В'ячеслава Петренка тримає свої аптеки у цьому медзакладі. А донька головлікаря іншої лікарні має буфети у поліклініках. Такі випадки у Сумах не поодинокі. Sumy.Today отримав інформацію  відповідь на запит про орендарів приміщень комунальних медичних закладів Сумської міської ради.

Всі ми живі люди, тож всі ми час від часу хворіємо і вимушено відвідуємо лікарні та поліклініки. У  кожній лікарні ви знайдете аптеки, буфети, автомати для продажу бахіл (іноді - поруч із оголошенням, що вони обов’язкові), кіоски із канцтоварами та ксерокси. Окремо треба згадати про приватні кабінети і приватні клініки у комунальних лікарнях, в яких прийом ведуть часто ті самі лікарі.

Ми вирішили поцікавитися, а які саме підприємці отримують в оренду приміщення у медзакладах міста Суми. І у відповіді на запит побачили декілька знайомих імен.

petrenko copy

В'ячеслав Петренко

ТОВ «Фірма «Стара аптека» орендує у пологовому будинку на Троїцькій, 20  приміщення площею 18 кв. м. для розміщення аптечного кіоску, а на вулиці Марко Вовчок, 2 – цілих п’ять приміщень: 18 кв. м. для проведення підприємницької діяльності в галузі охорони здоров'я, 24, 18 ,22,9 і 18 кв.м. – для розміщення аптечних пунктів. Як не важко переконатися з відкритих реєстрів, одним із засновників (51% внеску до статутного капіталу) ТОВ «Фірма «Стара аптека» є Петренко Світлана Миколаївна – дружина В’ячеслава Петренка, головного лікаря Сумської міської клінічної лікарні №5. А розташована ця лікарня якраз за адресою Марко Вовчок, 2. Що цікаво, у декларації, яку пан Петренко подав до НАЗК  за 2018 рік, зазначено, що його дружина Світлана Петренко працювала саме у пологовому будинку на Троїцькій, де зараз розміщений її аптечний кіоск.

yemets copy

Олександр Ємець

У 5-й лікарні, на Марко Вовчок, 2 орендує приміщення у 40 квадратів для проведення медичної практики ТОВ «Медімпульс-Суми». 40% цієї ТОВ-ки належить Ємець Наталії Анатоліївні – дружині Олександра Ємця, головного лікаря Сумської міської дитячої лікарні Святої Зінаїди.

goroh copy

Володимир Горох

А ТОВ «Арнікафарм» на вулиці Парковій, 1, де розташована амбулаторія №1 Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, орендує приміщення площею 20,4 кв. м. для розміщення аптечного пункту. Єдиним засновником «Арнікафарм»  є Горох Людмила Павлівна – дружина Володимира Гороха, головного лікаря Сумської обласної клінічної лікарні і депутата обласної ради. Ще 19,5 кв. м. ця ж фірма орендує по вулиці Праці, 3 (за цією адресою розташована дитяча поліклініка №1). З тією ж метою – для розміщення аптечного пункту.

potseluev

Володимир Поцелуєв

Та не аптеками єдиними. Сумчанка Юлія Володимирівна Поцелуєва теж заробляє в медичних закладах, але не продажем ліків чи медичними послугами. Жінка орендує 4 кв.м. у дитячій поліклініці на Івана Сірка, 3 під розміщення буфету. Ще два буфети – площами 4,4 та 5 кв.м. вона ж орендує у приміщенні Сумської міської клінічної лікарні №1 по вул. 20 років Перемоги, 13. Юлія Володимирівна – дружина Володимира Поцелуєва, головного лікаря Сумської центральної районної лікарні та депутата Сумської обласної ради.

 

Цю інформацію отримано від Департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міськради. І стосується вона лише міських медичних закладів. Аналогічний запит ми направляли до Управління майном Сумської обласної ради і незабаром розповімо вам, хто заробляє в лікарнях обласного рівня.