Про державу та ситуацію на фронті

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
10 вересня 2020

Слід більш ширше подивитися на ситуацію, яка сьогодні склалася у наслідок перемовин трьохсторонньої робочої групи. У понеділок бойовики порушили режим тиші, внаслідок чого Україна втратила трьох синів вбитими і трьох пораненими.

Наступного дня офіційний штаб ОСС передав інформацію до офіційних спостерігачів ОБСЕ, щодо проведення робіт щодо укріплення, а саме розширення та подовження окопів та побудова нових бліндажів та точок вогню. Зауважимо, що це відбувається на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Торецькому, Курахівській та Волноваському напрямках. Тобто це не поодинокі випадки будівництва, а комплекс заходів, що можуть призвести до нових наступальних маневрів.

Від російських гібридних сил на адресу українських військових лунають погрози здійснити операцію зі знищення їхніх позицій біля села Шуми під Торецьком. Ватажок угруповання «ДНР» Денис Пушилін видав «наказ» про це, що мав був виконаний зранку 7 вересня – щоправда, згодом «наказ» був відтермінований до 10 ранку 9 вересня. В ніч на понеділок Шуми обстрілювали, але неприцільно, й це відбувається вже не вперше за час встановленого перемир'я.

І ось 9 вересня учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора вiд ОБСЄ. Українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції.

Це говорить про те, що сьогодні була проведена спец поперація московських силовиків. Слід назвати поіменно людей, які прийняли це рішення і негайно порушити кримінальну справу за статтею «Державна зрада».

Бо зі слів навіть(!) представників ОБСЕ українська сторона не порушувала режиму тиші, вона дотримувалася попередніх домовленостей. Натомість представники терористичних організацій неодноразово обстрілювали позиції ЗСУ, будували фортифікаційні споруди, а в керівництві терористичних організацій навіть видавалися накази на штурм українських позицій. Враховуючи все вище перераховане «наша сторона» чомусь погодилася провести спільне інспектування наших(!) позицій в районі села Шуми з представниками російських бойовиків. Таке рішення можна було б виправдати, якби ми так само перевіряли їхні позиції, інспектували та щось там позначали на картах, але в односторонньому порядку – це відверта державна зрада!

Замість передвиборчого турне та влаштування регіональних фестивалів шароварщини, каще б верховний(!) головнокомандувач, зайнявся питаннями безпеки та оборони. Але ж ні вчора Суми, сьогодні Хмельницьк, завтра у Жмеренці – бо захід маленьких клоунів у місцеві ради це набагато стратегічніше за оборону нашої країни, за державну зраду.

Хотілося б закінчити словами Тараса:

Торгуєте? Стережіться ж,
Бо лихо вам буде,
Тяжке лихо!.. Дуріть дітей
І брата сліпого,
Дуріть себе, чужих людей,
Та не дуріть Бога.
Бо в день радості над вами
Розпадеться кара.
І повіє огонь новий
З Холодного Яру.