Миколаївський депутат отримав більше 13 млн. грн., забравши підряд у державного підприємства

Олександр Лазаренко

Експерт Бюро аналізу політики

01 червня 2017

Наприкінці травня – початку червня 2017 року Служба автомобільних доріг у Миколаївській області провела конкурсні торги на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення, а також ремонт їх покриття та зимове утримання в межах м. Миколаєва. Про це повідомляє електронна система публічних закупівель «Prozorro».

Бажаючих виконати замовлення зареєструвалося троє: ДП «Миколаївський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» та ТОВ «МИКОЛАЇВАВТОДОР». Пропозицію державного спеціалізованого підприємства одразу було відхилено як таку, що не відповідає умовам тендерної документації. Останні дві фірми було допущено до участі в аукціоні.

Додаток 1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Переможцем аукціону стало Товариство з обмеженою відповідальністю «МИКОЛАЇВАВТОДОР», з яким було укладено договір від 2 червня 2017 року на суму 13 млн. 814 тис. 984 грн.

Додаток 2 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Зазначу, що фірма-переможець разом зі своїм конкурентом по цьому аукціону в особі КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг» вже були помічені в розіграші значних державних закупівель. На щастя для одвічного переможця торгів, цього року суми закупівель вже вийшли на десятки мільйонів гривень.

Співзасновником ТОВ «МИКОЛАЇВАВТОДОР»  є Шульгач Сергій Володимирович – депутат Миколаївської міської ради багатьох скликань (у минулому скликанні ММР – обраний від списку Партії Регіонів), заступник голови постійної депутатської комісії «З питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів».

Керівником установи, яка постійно складає фейкову конкуренцію для фірми-переможця є Положенко Валерій Миколайович – колишній однопартієць Шульгача С.В. і член фракції Партії Регіонів минулого скликання Миколаївської міськради.

Примітним є той факт, що громадянин Шульгач С.В. наприкінці 2015 року вибудував собі маєток і відремонтував до нього дорогу за бюджетний рахунок. Крім того, при будівництві маєтку було зайнято частину території комунального підприємства - ЖЕК№14. Прикро, що такі люди й досі наживаються на коштах платників податків та не соромляться різними, часто ницими, методами набивати собі кишені.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.

Останнє від
Олександр Лазаренко