Мініфутбольні поля майже на 3 млн грн для КП «Спорт-Дніпро», або навіщо платити більше

02 червня 2017

За інформацією розміщеною на сайті платформи публічних закупівель «Прозорро», КП «Спорт-Дніпро» Дніпропетровської міської ради 23 травня згідно конкурсу замовило 2 мініфутбольних поля на суму 2,70 млн грн. Згідно укладеного договору, до кінця 2017 року  у двох школах Дніпра (№20 і №112)  з’являться два ігрові майданчики кожен ціною 1,35 млн грн. 

У конкурсі взяли участь 2 товариства: ТОВ «Торгівельний дім «Н’ю-лайн» та ООО НПП «Променергетика».

Додаток 1 Розкриття пропозицій copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Грошові пропозиції двох учасників абсолютно однакові. До того ж пропозиції учасників цілком відповідають очікуваній ціні пропозиції, що буває дуже рідко. Учасники жодного разу не знижували ціну, що говорить про небажання конкурувати між собою. Причиною оголошення переможцем дніпровського ТОВ «Торгівельний дім «Н’ю-лайн» може бути тільки те, що заявка товариства подана на 5 днів раніше.

У Донецькій області аналогічні майданчики було закуплено за 830 тис грн., тобто у півтора рази дешевше.

Додаток 2 Ціна Донецьк

Засновниками  дніпровського «ТД «Н’ю лайн» є Ольга Кільова та Павло Кільовий. Павло Кільовий був власником ТОВ «ДПТД «Н’ю – Лайн» разом із відомим у Дніпрі бізнесменом Вадимом Барабашом. Зараз ТОВ ліквідоване.

У 2016 році  ТОВ «ТД «Н’ю-лайн» у судовому порядку домігся укладення угоди з КП «Спорт-Дніпро» про купівлю мініфутбольних полів на 6,43 млн грн  після відміни тендеру за рішенням АМКУ. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 18 серпня 2016 року.

Дніпровське НВП «Променергетика» належить Анатолію Фадеєву та Олександру Петровському, директором є Анатолій Єлісєєв.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.