І знову про газ. Про газ, про місто Суми і про Україну

Олег Медуниця

Експерт з питань бюджету та децентралізації. Член Комітету Верховної Ради з питань бюджету VII-VIII скликань. Брав участь у процесах розробки та впровадження бюджетної реформи, адміністративно-територіальної реформи та реформи децентралізації. Навчався…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
11 червня 2020

З 2014 року Україна почала переходити на ринкове ціноутворення в газовому секторі. Розірвала газовий контракт із Росією, подала позов на «Газпром», а потім зрештою виграла суд. Завдяки цьому зараз ми маємо ринкові ціни на газ.

Тоді (у 2014-му) це викликало бурхливу реакцію опозиції. По тодішньому прем'єру Яценюку інформаційними атаками вдарили його політичні опоненти. Особливо відзначилася Юлія Тимошенко. Контрольовані її політичною силою місцеві ради, в тому числі й Сумська міська, навіть приймали звернення з вимогою відправити уряд Яценюка у відставку.

У травні-червні поточного року ціни на газ впали до рекордного мінімуму. Це результат світової кон’юнктури.

Як Україні зараз правильно скористатися цією ситуацією на світовому ринку? Державному «Нафтогазу» зараз слід активно закачувати природній газ у сховища по літній (дешевій) ціні. Те, що зараз починає дорожчати нафта – сигнал, услід за нафтою може подорожчати і газ.

Але складається враження, що урядовці зараз сконцентровані на тому, щоб отримати в Держбюджет якомога більше «живих коштів» від «Нафтогазу». Натомість, я вважаю, що закачавши зараз газ у вітчизняні газосховища ми зможемо протягом довгого часу тримати ціни для промисловості, теплоенергетики і для населення. Враховуючи кризові показники в економіці, як на мене, така операція зараз була б доречною.

Тепер про місто Суми. Кілька років тому місто придбало декілька газобусів. Це автобуси, двигуни яких пристосовані до роботи на газовому паливі – метані (не плутати з пропаном), як на основному виді палива. Ще до рекордного здешевлення метану ці автобуси демонстрували найкращі економічні показники, а зараз і поготів.

Взагалі, транспорт на метані може стати своєрідним брендом нашого міста. Коли Радянський Союз розпочинав програму впровадження метану, як пального, у транспортний сектор економіки, Сумський завод «Фрунзе» був піонером цієї справи. Перші компресорні станції виготовлялися саме в нашому місті. А згодом і одні з перших автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) були побудовані в Сумах.

Суми дуже метанове місто. Одних метанових заправок у Сумах – 8 (!!!) Тоді як на увесь Київ – усього 4. Майже всі приватні маршрутки працюють на метані, як і значна частина комунального транспорту. Тому рівень забруднення повітря автомобільними вихлопами в Сумах – досить низький.

Міська влада повинна сприяти розвитку газомоторного сегменту громадського і приватного транспорту. В тому числі і на тих підприємствах, які є комунальними. Це – і екологія, і додаткові ресурси для міського бюджету.