Головні чинники при купівлі м’яса на Харківщині

Олександр Сулима

Експерт Бюро аналізу політики з аналізу державних закупівель, співзасновник Харківської ініціативної групи “Досить красти” e-mail: sashkomortum@gmail.com

09 березня 2017

Комунальний заклад "Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №1" Харківської обласної ради провів у 2017 році допорогову закупівлю м’яса, великої рогатої худоби родини бикових.

Додаток 1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

На тендерну процедуру подало документи два представника. ФОП Юхименко А.В. та ПрАТ "Охтирський м'ясокомбінат". М’ясокомбінат запропонував нижчу ціну, але перемогу було віддано приватному підприємцю. Роблячи аналіз тендерної закупівлі виникає питання, як може бути, що ФОП надає кращі послуги ніж м’ясокомбінат і чому було відхилено тендерну пропозицію охтирчан.

додаток 2 copy copy copy

Аналіз тендерної документації свідчить про те, що замовник виписав умови тендеру в яких зазначив, що учасник в тендері має подати додатково до сертифікатів продукції ксерокопії трудових книжок наступних працівників:

-        водій;

-        експедитор;

-        вантажник.

Жодну з цих посад не можа поєднувати. Не дивлячись на те, що м’ясокомбінат має небхідний транспорт у кількості двох автомобілів та кваліфікованого водія-еспедитора, він все одно програє цей тендер. Постачальник послуги, ПрАТ "Охтирський м'ясокомбінат", при поданні тендерної документації зазначав, що маємо змогу здійснювати доставку продуктів за низькими цінами.

По результату тендерної процедури один з учасників подав скаргу. Скарга залишилася без розгляду.

Додаток 3 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.