Дезінформація. Захист та протидія.

Данілова Дар'я

Керівник прес-служби Бюро аналізу політики. Психолог, тренерка з медіаграмотності, проєктного менеджменту, комунікації, командоутворення та інших психологічних тем. Фасилітатор програми «Активні громадяни» від British Council. Сертифікований Молодіжний працівник базового рівня та…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
25 січня 2022

Росія починає вторгнення в Україну у лютому. Хакери атакували сайти українських міністерств. США та ЄС евакуюють членів родин своїх дипломатів з України.

Такі заголовки новин шокують та змушують ставити питання «а чи правда це і що з цим робити?».
Це все може бути як правдою, так і дезінформацією, тому важливо вміти розрізняти. Особливо, у період, коли на створення нової інформаційної хвилі потрібні буквально лічені хвилини. І таких хвиль за один день може бути запущено декілька. Україна перебуває у стані гібридної війни з Російською Федерацією. І кожен з нас, свідомо чи не свідомо стає об’єктом інформаційних операцій ворога. Інформаційна війна, як складова гібридної, – це ще один інструмент, щоб зробити нас вразливими.
Ми дедалі частіше чуємо про зламування сайтів, сторінок людей, організацій, міністерств. Зростає кількість дезінформації на телебаченні та в стрічці ФБ.
На якийсь момент може здатися, що особисто Ви на пряму ніяк не долучені до інформаційної війни, проте навіть того не бажаючи, несвідомо можете стати «інструментом» в чиїйсь маніпуляційній грі. Ми створили це відео, де чітко розповіли про види інформаційних маніпуляцій та інструменти запобігання.
Подивіться уважно, поширте його друзям та близьким!