Чи отримає Придніпровська залізниця нове електричне устаткування?

01 серпня 2015

ДП «Придніпровська залізниця» у м. Дніпропетровськ у липні цього року провело конкурс на закупівлю електричного устаткування.

Перемогу отримало київське ТОВ «Гарант сервіс груп» із ціновою пропозицією в 151 тис. грн. Як відомо, товариство було зареєстроване у грудні 2014 року і знаходиться у житловому будинку на Московському проспекті (мкрн Оболонь). При цьому статутний фонд товариства складає 50 тис. грн.

Не дивлячись на те, що підприємство тільки розпочало свою діяльність, компанія вже отримала підряди на загальну суму 66 млн грн. в системі «Укрзалізниці». Вже у лютому 2015 року ТОВ «Гарант сервіс груп» отримало 13 млн грн. від ДП «Укрзалізничпостач», а у вересні цього ж року компанія виграє тендер на 19 млн грн. у ДП «Одеська залізнична дорога».

Єдиним конкурентом у конкурсі, який проводило ДП «Придніпровська залізниця», було маловідоме ТОВ «Гравіта».

 Skan 1 copy

Грошова різниця між пропозиціями двох товариств – 12 тис. грн. Як відомо, ця ж компанія була конкурентом «Гарант сервіс груп» у конкурсі, який проводило ДП «Укрзалізничпостач», і також поступилося перемогою товариству «Гарант сервіс груп». Про підприємство «Гравіта», яке було засноване у 2005 році і має статутний капітал розміром 26 тис. грн., відомо ще менше, ніж про «Гарант сервіс груп». У ЄДР зазначається, що ця компанія займається торгівлею металами, хімічними продуктами та іншими проміжними продуктами (!)

 skan 2 copy

До того ж, як зазначається на сайті «Бізнес-гід», компанія імпортує товари з РФ. При цьому підприємство, яке пропонує свої послуги системі «Укрзалізниці» по всій Україні, не має власного сайту, де можна ознайомитись із його діяльністю.

Очевидно, що в нашій країні починається хвиля зростання нових компаній, які дивовижним чином завойовують довіру замовників і, маючи статутні капітали 20 – 50 тис. грн. заробляють мільйони.