Близькі фірми розіграли тендер на 1 млн грн. від ДП «СГЗК»

На тендері із закупівлі   електродвигунів змінного та постійного струму ТОВ «Енергопром Компані» та ТОВ «Еквівес» розіграли закупілю, адже переможці в минулому є керівниками одного ТОВ «Еквівес-пром».

31 електродвигун буде доставлено ДП «СГЗК» до грудня 2016 року. Різниця між пропозиціями товариств склала 15 %. 

3 ЄДРПУ Єнергопром кампані

ТОВ «Еквівес» було засноване 2011 року зі статутним фондом 150 тис. грн. Товариство за період свого існування уклало 50 угод на суму 24 млн грн. Найбільший одержувач – КП «Компанія вода Донбасу». Конкурент переможця – ТОВ «Енергопром Компані» було засноване 2004 року і має статутний фонд в 41 тис. грн. Власником ТОВ «Енергопром Компані» є Дмитро Рожелюк. Раніше ця фірма називалась «Еквівес-пром», а одним із її власників був Андрій Кожа – власник переможця торгів ТОВ «Еквівес». 

1 Розкритя

2 ЄДРПУЕквівекс пром

Отже, колишні співробітники виступають як конкуренти на державних конкурсах і тим самим порушують закон і принципи якісної конкуренції, які є основною умовою проведення чесних торгів.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.