Як колишні регіонали розіграли між собою ремонт Миколаївських доріг

Олександр Лазаренко

Експерт Бюро аналізу політики

01 червня 2016

У травні 2016 року Департамент житлово-комунального господарства Миколаївського міськвиконкому провів конкурсні торги на виконання поточного ремонту асфальтобетонного покриття проїзної частини вул. Молодогвардійської. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель». 

В даному тендері взяли участь всього дві фірми: Товариство з обмеженою відповідальністю «Миколаївавтодор» і Комунальне підприємство «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг». Переможцем конкурсу стало ТОВ «Миколаївавтодор» з яким було укладено договір вартістю 812 тис. 599 грн.

Варто зазначити, що співзасновником фірми-переможця є Шульгач Сергій Володимирович – депутат Миколаївської міської ради багатьох скликань (у минулому скликанні ММР – обраний від списку Партії Регіонів), заступник голови постійної депутатської комісії «З питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів».

аток 1

аток 2

Примітним є той факт, що керівником установи яка склала фейкову конкуренцію для фірми-переможця є Положенко Валерій Миколайович – колишній однопартієць Шульгача С.В. і член фракції Партії Регіонів минулого скликання Миколаївської міськради. Положенко разом з Шульгачем вже були помічені у недобросовісній участі в конкурсних торгах організованих Департамент ЖКГ Миколаївського міськвиконкому.

На направлений запит про публічну інформацію стосовно даної закупівлі до організатора торгів відповідь так і не надійшла. В телефонній розмові з контактною особою Департаменту мені було надано номер телефону який і по цей час не відповідає. Така поведінка організатора торгів і намагання сховати інформацію від очей громадськості повністю тільки підтверджує вище вказані факти.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. 

Останнє від
Олександр Лазаренко