Відкрита влада?

Максим Корнієнко

Фахівець з місцевих бюджетів та публічних закупівель, експерт у сфері громадського контролю та громадської участі. Отриманий попередній досвід під час роботи на державній службі та в реальному секторі економіки успішно…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
24 лютого 2018

Місто Суми. Відкритість міської влади. Альтернативний погляд громадського активіста.

закр

 

20.02.2018 відбулося чергове засідання виконавчого комітету Сумської міської ради. Засідали в тісному та задушливому кабінеті, що і близько не міг вмістити всіх бажаючих. Тому значна частина учасників та глядачів чекали своєї черги в коридорі. Але невдоволених помітно не було - після несправдженої погрози взагалі нікого не пускати до стін мерії мабуть і тому задоволені.

заваж

Одним із питань, заочно розглянутих та одноголосно підтриманих усіма членами виконкому, був звіт про підсумки роботи зі зверненнями громадян у 2017 році, в якому у мажорних тонах розповідалося про надзвичайно відкриту владу та найпліднішу співпрацю з громадою. Та це з точки зору влади. А поглянемо на ситуацію з позиції громадськості...

2017 рік почався із закриття на сайті Сумської міської ради зручного та популярного інструменту звернень "Онлайн-приймальня міського голови", де кожен мешканець міста міг відкрито подати звернення та отримати відповідь, а також ознайомитися із проблемами, що хвилюють інших містян. Даний сервіс пропрацював більше 10 років, користувався неабияким попитом у сум'ян, і тут раптом його вирішили закрити (не виключено, що аргументувалося це метою налагодження комунікацій з громадськістю). Хтось скаже: так а чому дивуватися - життя швидкоплинне, треба йти в ногу з часом і замінювати архаїчні інструменти інноваційними. Мабуть же ж була запропонована сучасна технологічна альтернатива. Так, звичайно - ось ця:

скринька

Протягом року громадська еспертна комісія з питань бюджету (до речі, 2017-й відзначився ще й "ліквідацією" ГЕКів, бо комусь у стінах мерії дуже муляло слово "експерт" у назві) неодноразово стикалася із ще одним проявом відкритості міської влади - ігноруванням запитів про доступ до публічної інформації. Ось лише один приклад еволюції публічності: від "шукайте у відкритих джерелах" до "звертайтесь до правоохоронців".

зап

Ще одним знаковим проявом відкритості міських чиновників стали електронні петиції. І мова навіть не про те, що практично всі прохання громадян ігноруються, і не про недотримання порядку розгляду петицій сесією чи виконкомом, і не про порушення термінів розгляду... Із майже 500 поданих петицій до голосування допущено лише 267! Тобто, практично кожну другу із поданих містянами петицій було одноосібно та безпідставно відхилено модератором - ось перелік "забанених" петиції за 11 місяців. Чи багато тут таких, які не мали бути опубліковані згідно закону? Вимоги налагодити рух маршруток - це заклик до повалення конституційного ладу? Чи прохання відремонтувати дорогу - це розпалювання релігійної ворожнечі? А закон досить чітко визначає з яких підстав не публікуються петиції:

пее

Крім звернень, розглядалися сьогодні і фінансові плани комунальних підприємств Сумської міської ради на наступний рік. І тут теж не можна не згадати про торжество відкритості. Так у відповідності до внесених у 2016 році змін до Господарського кодексу, обов'язковими для опублікування на сайтах КП або сайті міськради є фінансові звіти, відомості про договори, операції та зобов'язання, та ще купа цікавої інформації. А в нас що? Правильно: якраз з 2016 року взагалі відсутня будь-які оновлення.

кп

Судячи з картинки, у 2015 році в Сумській міській раді настав кінець світу.

Ну, принаймі, прозорості та відкритості точно прийшов кінець...