Удвічі дорожча картопля для полтавських школярів

Олег Колєсніков

Експерт Бюро аналізу політики у Полтавській області

20 жовтня 2014

Досліджуючи тендерні закупівлі, вкотре переконуюсь, що, коли мова йде про наживу, в українських чиновників немає нічого святого. Але чи не найчастіше державні службовці наживаються на дітях.

Так, зловживання при проведенні закупівель відділами освіти є одними з найбільш поширених. Не став винятком і відділ освіти Полтавського міськвиконкому, який у серпні поточного року, провів тендер на закупівлю 120 тонн картоплі для полтавських школярів. Переможцем тендеру стала фізична особа-підприємець Березіна Світлана Федорівна, яка запропонувала ціну 3,6 грн. за кілограм картоплі.

Тендер Полтава картопля

Проте, аналізуючи оптовий ринок картоплі та тендерні закупівлі, що проводили інші установи, можемо впевненістю сказати, що дана ціна є завищеною. Приміром Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат, що у Кобеляцькому районі Полтавщини купив картоплю за ціною 1,99 грн./кг.

тендер приклад Лiщинс кий

А за даними Аграрної Української Інтернет Біржі http://www.agub.com.ua/ua/base/category8/, у серпні місяці на Полтавщині картоплю можна було купити за ціною 1,75 грн./кг.

Картопля