Удар у відповідь: США "проїхалися утюгом" по Коломойському і Деркачу (відеоблог)

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
12 серпня 2020

США довго запрягають та швидко їдуть. Їхні міністри, військові, контррозвідники служать не президентам (як у нас), а народу. Тому їх заявам і діям можна вірити. А вони на тижні проїхалися утюгом по Коломойському і Деркачу.

Дивіться, пліз. Новини тижня, народжені у Штатах.

Перефразовуючи Бісмарка, хочу заявити, що американці довго запрягають, але швидко їздять.

На минулому тижні багато українських новин були народжені у США.

Але – по-порядку.

У травні і липні цього року Андрій Деркач і Костянтин Кулик провели дві прес-конференції, на яких демонстрували плівки з голосами, схожими на голоси Джо Байдена та Петра Порошенка.

Плівки явно скомбіновані так, щоб у слухачів склалося враження, що Україна управляється ззовні Америкою. І у кожного з фігурантів  - і у Деркача, і у Кулика – своя місія.

Роль Деркача: 1) дискредитувати США як головного союзника України в очах українських громадян, 2) Дискредитувати державні інституції і 3) намагання винести скандал у США напередодні президентських виборів.

Ось для цього і потрібен Кулик, який, як колишній прокурор має прив’язати скандал через сина Байдена Хантера до самого Джо Байдена – фаворита президентської гонки у США.

А кому було б вигідно, щоб влізши у скандал на боці однієї із сторін, ми втратили багато прихильників у Штатах? І тут як не оглядайся – а кругом видно вуха Москви. І бороду Коломойського.

Але! Американські аналітики розумні і тому вірять не телеканалу 1+1, а здоровому глузду.

Різниця між Америкою і Україною якраз в тому, що там і суди, і міністри, і військові – служать не президенту, яким би не було його прізвище, а американському народу. Тому вони неупереджені і професійні. І саме тому їх заявам і діям можна вірити.

І ось що відбулося минулого тижня.

Було проведено обшуки в офісах фірм Коломойського у США. Він та його подільники знаходяться під слідством федерального великого журі за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів. На гроші, які він вивів з ПриватБанку було багато покупок, які вивчає слідство: розкішні готелі в Клівленді і Флориді, офісну вежу в Луїсфіллі, інші офісні будівлі, сталеварні заводи.

І ось, 6 серпня Мінюст США виходить із заявою до Окружного суду південної Флоріди з вимогою конфіскувати це майно

Як кажуть – всьо што нажито нєпасільним трудом. Тільки це була праця не Ігоря Валерійовича, а всіх нас, всього народу.

А вже наступного дня прилетіло і Деркачу. Контррозвідка США вважає Деркача проросійським депутатом українського парламенту. А публікацію записів розмов між Петром Порошенком і Джо Байденом – спробою вплинути на результати американського волевиявлення.

Те, що Деркач, який вчився у Москві у школі КГБ – є агентом впливу Кремля – це секрет Полішинеля. Але те, що це підтвердила контррозвідка Штатів – це сигнал Зеленському придивитися до свого оточення. Мені здається, що Деркач не єдиний крот від Кремля на Печерських пагорбах. Їх там насипано.

Але якщо із Деркачем усе ясно, то відкритим залишається питання, чому у цю авантюру світового масштабу вліз Коломойський? І у мене є версія.

Ігор Валерійович людина жадібна, але розумна. Провівши безпрецедентну аферу по виводу грошей з ПриватБанку – він розумів, що його почнуть доганяти і почав активно шукати шляхи відходу.

Участь людини Коломойського Костянтина Кулика у плівочному скандалі – це побудова Коломойським нової версії свого захисту. Він – чесний бізнесмен, а його намагаються дістати саме за політичними мотивами.

І звинувачуючи Байдена у корупції у самих Штатах – він на майбутнє намагатиметься втиснутись у класичну версію _нє вінаватая я, он сам прішол.

Тому нам треба з нетерпінням очікувати нових серій з нарізаними і сфабрикованими плівками. І чим дивовижнішою буде брехня, тим краще.

Але Ігорю Валерійовичу треба заспокоїтися і змиритися. В Сполучених штатах 1+1 не показує, своїх ЗМІ у нього там не має. Дурням лапшу на вуха насипати нічим.

А в системі правосуддя там працюють точно не лохи.

Так-що доведеться сидіти. Років так 150-т.

Я пришлю йому на зону посилку з канфєтками тузік. Фірми Рошен.