У новорічну ніч сумчани можуть залишитися без швидкої допомоги

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
30 листопада 2012

Після «стрімких» і «дико успішних» освітньої, податкової, пенсійної реформ влада вирішила  піти далі. Тепер «покращення вже сьогодні» очікує медицина, а точніше – система екстреної медичної допомоги.

За новим бюджетним кодексом, з 1 січня 2013 року станціями невідкладної медичної допомоги повинні опікуватися обласні комунальні структури, а не місто, як це було раніше і досі є. Мета дискусійна в принципі, плани генеральські. А от реалізація підводить - це футбольною мовою.

Виходить, що за одну новорічну ніч, під дзвін келихів і олів’є, має відбутися швидка зміна для «швидких». 31 грудня 2012 року закладами швидкої ще займається міська влада, а вже 1 січня – область.

З нового року місто Суми вже не отримуватиме грошей на швидку допомогу, усі ресурси будуть перенаправлені до обласного бюджету. Відтак усі станції екстреної допомоги треба терміново передати на баланс області. Було б лишень куди передавати. Чи кому. Установи, яка б прийняла станції швидкої і розпоряджалася коштами для них, на рівні області просто нема.

Заради справедливості треба сказати, що є розпорядження Чмиря і Михайленка про створення робочої групи, яка має вирішити проблему (розпорядження №411-ОД33 від 12.10.2012 р.) Розпорядження це видано більше місяця тому. А віз і нині там. До нового року залишився один місяць. Влада чекає на новорічне диво?

А що робити людям, яким допомога знадобиться вже 1 січня?