У когось є щє сумніви, що мер Лисенко має приватні інтереси у маршруточному бізнесі нашого міста?

Володимир Чепік

Експерт у сфері бюджету, містобудування та земельних відносин, менеджер соціологічної групи ГО "Бюро аналізу політики". Має досвід роботи на керівних посадах в органах місцевого самоврядування 9 років; за напрямками містобудування,…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
10 січня 2021
У когось є щє сумніви, що мер Лисенко має приватні інтереси у маршруточному бізнесі нашого міста?

Останнє управлінське рішення команди Лисенко - зменшити кількість одиниць комунального транспорту і надати перевагу приватним перевізникам. 

Без рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС та виконавчого комітету КП «Електроавтотранс» вводить обмеження щодо руху комунального транспорту під час LOCKDOWN. Фактично відмовляється виконувати комунальне замовлення у повному обсязі та змушує сумчанам користуватися приватним транспортом.

Треба згадати і про якість послуг від приватних перевізників. Є райони нашого  міста у  які після 20.00 не доїхати та не виїхати з них. А по договору з міськвиконкомом приватники повинні забезпечити рух маршруток мінімум до 22.00. Але і тут міський голова закриває на це очі.

Сумська міська рада щороку виділяє мільйони гривень з міського бюджету на підтримку Електроавтотрансу. Щоб підприємство працювало для сумчан. Але  воно і надалі продовжує працювати на приватний інтерес.