Тендерний двобій: аутсайдер перемагає фаворита

Олег Очкалов

Виконавчий директор "Бюро аналізу політики"

15 березня 2013

У ході досліджень державних закупівель експерти Бюро аналізу політики проаналізували цікавий тендер, оголошений Управлінням житлової політики, комунального господарства та благоустрою Сумської міської ради. Він стосується надання послуг у рослинництві (догляд за газонами) у м. Суми в період з травня до кінця жовтня 2012 р. Ціна питання всього-нічого - 778 900,00 грн. Сума немаленька як для бюджету міста.

У вирішальній битві на тендерному конкурсі зійшлися КП «Зелене будівництво» Сумської міської ради та ФОП Шевченко Ігор Валерійович.

Одразу слід зазначити, що перший боєць - досвідчене підприємство з розгалуженою інфраструктурою, кваліфікованою командою та потужним технічним забезпеченням.

Другий учасник запеклого поєдинку - нікому не відомий, окрім хіба що державного реєстратора. Про його справжні потужності та можливості залишається лише здогадуватися.

Як би парадоксально це не звучало, але переміг саме другий претендент. Напевно, це комусь було вигідно. І все це відбувається у розпал «запеклої» боротьби з корупцією в країні.

Тепер про найцікавіше. Станом на 11.03.13 р. ФОП Шевченко І.В., за даними ДП «Інформаційно-ресурний портал», знаходиться у стадії припинення підприємницької діяльності. Схоже на фірму-одноденку, чи не так? Кінці у воду? Чи то «час звалювати у Ріо-де Жанейро», як колись мріяв Остап Бендер, обвішаний золотом та діамантами після «успішно проведеної роботи»?

З нетерпінням чекаємо на чергового переможця у новій битві. Тендер на 2013 рік вже оголошений.