Службовий автомобіль у перекупників або як викинути на вітер 10 тисяч

Дмитро Бобиренко

Експерт Бюро аналізу політики

30 червня 2015
Службовий автомобіль у перекупників або як викинути на вітер 10 тисяч

«Центр первинної медико-санітарної допомоги» селища Драбів Черкаської області закупив службовий автомобіль за завищеною ціною.

Ні для кого не секрет, що мобільність та швидкість (а точніше повільність) реагування медиків у селах і селищах є значною проблемою в Україні. Тому закуповування карет швидкої допомоги та службових автомобілів для лікарів не розкіш, а необхідність. Тому на початку червня 2015 року рухомий склад «Драбівського Центру первинної медико-санітарної допомоги» поповнився новеньким Daewoo Nexia 1.5 SOHC. Призначення автомобілю - обслуговування лікарями викликів до населення на дому, виконання маніпуляцій на дому, перевезення лікарів лікувально-профілактичної установи району для профілактичних оглядів дітей та населення району, доставка аналізів, тощо.

У торгах взяли участь два учасники, які подали пропозиції на 221 та 219 тис. грн. відповідно.

яяяяя ДПропозиції1

Проте, компанія Daewoo дає офіційних дилерів в Україні, які (сюрприз-сюрприз!) пропонують ціну у діапазоні від 169 до 207 тис. грн., залежно від комплектації.

яяяяя ДЦіна

Тобто, навіть «топова» комплектація даного автомобіля у дилера коштує на 10 тис. грн. менше від ціни закупки. Виникає запитання до організаторів закупівель – чому співпраця з перекупниками, замість запиту пропозиції у одного з офіційних торгових представників має коштувати бюджету десяток чи десятки тисяч гривень?