Про розподіл вільного залишку

Максим Корнієнко

Фахівець з місцевих бюджетів та публічних закупівель, експерт у сфері громадського контролю та громадської участі. Отриманий попередній досвід під час роботи на державній службі та в реальному секторі економіки успішно…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
26 березня 2018
Сьогодні взяв участь у "круглому столі" з питання розподілу вільного залишку коштів міського бюджету 2017 року. 
 
Мова про 136 млн.грн., не використаних в минулому році.
пиріг
Так, вони нікуди не повертаються, і будуть використані в поточному, але всім відомо, що вартість грошей в часі - величина змінна, і сьогодні дана сума вже на 13,7% (офіційний річний приріст інфляції) дешевша ніж рік тому. Тобто, на рівному місці фактично втрачено 18,6 млн.грн.
 
Вже традиційно депутати у процесі розподілу виступають статистами, що затвердять розписаний кількома ключовими особами у стінах виконкому папірець.
У провладної більшості голосів вистачить, а думка опозиції нікого не хвилює.
 
 
На жаль, дискусії не відбулося через відмову представників влади взяти участь у діалозі. Тож громадськість поспілкувалася з опозиційними депутататми.
 
 
Тези громадської комісії з питань соцекономровитку та бюджету Сумської міської ради.
 
Великий вільний залишок (для порівняння, це 1/3 цьогорічного бюджету розвитку) - це свідомий вибір міської влади, бо розподілити невикористані кошти простіше ніж проходити всі бюджетні процедури для своєчасного їх використання. 
 
Причини: цілеспрямоване заниження планових показників дохідної частини бюджету та банальна нездатність окремих розпорядників освоїти кошти за рік. 

Вже традиційно найбільше недовиконання бюджету демонструє Департамент інфраструктури міста: бюджет освоєно на 83,9%, не використаними залишилися 43 млн.грн. Найбільше недовиконання за статтями затрат “благоустрій міста” (тротуари) – 9 млн, капремонт житлового фонду ОСББ – 4,5 млн., заходи щодо реалізації інвестиційного розвитку – 3,4 млн. По Управління капбудівництва у відсотках виконання виглядає більш пристойно – 94,5%, але сума неосвоєних коштів теж немаленька – 21 млн. (бюджет УКС майже удвічі вищий за ДІМ). Найбільше недоосвоєння: благоустрій міста (євродвори) – 6 млн, заходи з інвестиційного розвитку – 8 млн, керівництво і управління – 1 млн.

Поближче до суми що буде розподілена на йближчій сесії міськради. Питання, на які хотілося б почути відповідь від влади.

 1. Електроавтотранс -18 млн на компенсацію різниці в тарифах та додаткових пільг (і це при тому, що ще 20 млн залишаються неврахованими).
Може досить вже цього популізму? Ці кошти дуже б знадобилися на модернізацію мереж - пориви тролеї трапляються щодня, а не виділяємо нічого.
2. Каналізаційні колектори - 19 млн. Дуже вірний напрямок роботи, але якщо не йти по стопам колектору на Прокофєва (не закуповувати труби удвічі дорожче) і чи є якесь обгрунтування: чому рекоструюємо саме каналізацію, а не водопостачання?
3. Вузли обліку води - 2 млн на 60 лічиньників - чи не завелика вартість одного 36 тис.грн.?
4. МЦ "Романтика" - 200 тис вже додаємо на опалення, а коли взагалі (рік-два-десять?) планується завершити реконструкцію, як пройшло укріплення фундаменту, і чи вирішили нарешті, що там робити?
5. Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем - 6 млн. Досить дискусійне питання і навколо нього точно точитиметься дискусія. Особисто я вважаю, що це так само важливо, як і підземні мережі.
6. Додаткова одиниця в Департамент фінансів із зарплатою "на руки" в 16 тис. Непогана зарплатня для Сум. Що хоч за вакансія?
 
На жаль, почути відповіді від "найвідкритішої" міської влади не вдалося.