Про ієрархію цінностей, або скільки коштує Державний Прапор?

Геннадій Іванущенко

Історик, архівіст. Співзасновник Центру досліджень визвольного руху, член Вченої ради ЦДВР. Головний редактор інтернет-проекту "Сумський історичний портал".  Керівник архіву ОУН в Українській Інформаційній Службі-Лондон. Редактор сайту www.ounuis.info З липня 2005…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук Сторінка в Інстаграмі
12 січня 2013

«Свобода ціни не має!» - скандували студенти і їх батьки влітку 2004 року, скликаючи людей до будівлі ОДА. Навряд чи всі вони тоді усвідомлювали, що їх протест і порив до Свободи та Правди є лише одним з етапів віковічної боротьби українців. Думаю, що ні… Але, що переборення страху в собі вписувалося в надії на якісні зміни в усій країні, думали – факт.

Є таке поняття, як ієрархія цінностей. Частина з них можуть бути одночасно і засобами. А частина – ні, і ні за яких обставин. До них належить Державний Прапор (Детальніше: "...А як доб'єтеся до своєї правди, повезіть оцей прапор у Київ і поставте на найвищому місці").

Коли ця система збивається, тоді можна і вигідно виправдати багато. Головне, що буде універсальне самовиправдання на всі випадки (не час і не місце розшифровувати  - на які).

Вчора на головному флагштоку міста біля фонтана Садко замість Державного Прапора України, який щороку урочисто піднімають 23 серпня, група студентів УАБС з дозволу мера повісила прапор свого навчального закладу.

Бурхливе обговорення в мережі Facebook  виявило, що у міської ради немає грошей на Державний Прапор. Але в Банківської Академії є гроші на свій… От і вирішили замінити  - «Хай повисить…»

Група небайдужих громадян оголосила акцію «Скиньмося міськраді на Державний Прапор!». Закликаємо приєднуватись інших сумчан. Гроші приймаються за адресою: Суми. Покровська площа,6, офіс 4.

Орієнтовно треба зібрати 600х600=1200 грн. (два прапори на зміну). Хоч насправді прапор України безцінний.

Як і Свобода.