Охтирським освітянам присвячується, або вчіть закони!

Іван Бортнік

Експерт з питань житлово-комунального господарства та питань енергозбереження, експерт Сумської обласної громадської організації «Бюро аналізу політики», екс-заступник начальника управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою Сумської міської ради

04 лютого 2013

Експерти ГО «Бюро аналізу політики» (у межах проекту «Експертне співтовариство Північно-східної України проти корупції у державних закупівлях») вже котрий місяць досліджують державні закупівлі у Сумській, Полтавській та Харківській областях, шукаючи зловживання ділків від влади.

Нещодавно нам на очі потрапили закупівлі продуктів харчування у місті Охтирка. Ціни цих закупівель явно перевищують реальні на ринку та в магазинах. Ми звернулись до керівництва відділу освіти Охтирської міської ради (надалі ВО) Протазової О.В. з проханням надати копії угод та накладних по цій закупівлі.

Відповідь від охтирських освітян прийшла приблизно така: «не ваша справа». Цей документ можна сміливо вважати протизаконним. Аби отримати коментарі правоохоронців з цього приводу, наша організація звернулася ще й до прокуратури.

Як результат дій Прокуратури Сумської області, на керівництво ВО складено протокол про адміністративне правопорушення. Справа передана до суду.

Тепер про причини такого «ендшпілю». Чому керівники деяких організацій не дають вичерпні відповіді на запити на інформацію, а від того самі і страждають? Причини я вбачаю дві: або приховують свої «темні справи», або просто не знають законів України. Вчіть Закони!

P.S. До відома керівництва вищевказаного ВО: ми знову готуємо запити на інформацію. Не наступайте на ті ж граблі…

Ohturka