Навіщо влада засудила Стерненка?

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
24 лютого 2021

Вони мудаки. Це зрозуміло.

Як зрозуміло, що після слів Зеленського, що влада не втручалася у судову справу - треба сміятися. Або плюватися.

Але весь час думаєш за ту владу. От чого вони хотіли цим добитися? Яка їх мета?

От кілька версій.

1) Версія емоційна. Вова думати не вміє. Тому все вийшло імпульсивно, на емоціях. Хтось сказав - Вова - покажи яйця, давай закриємо Стерненка. Хай, суки, бояться. Якщо це так, то вони тупі точно.

2) Портнов/Вовк/Ківалов/Татаров і все їх банугрупування використали Вову в темну (розвели на ті ж яйця) і тепер усім підморгують і кажуть:: - дивіться, ми тут рішаєм. Так що стоять рівно, дихать як ми скажемо. Тоді Вова лошара.

3) Версія електоральна. Піарщики підказали Вові: ми типу показали всім, що путін лалала. Але мирним жителям півдня і сходу треба показати, що запрєдєльних бандерівців ми садимо. Ми тіпа за Україну, але з галушками, шароварами, сватами і без бандерівщини. Вірте нам. Тримайте рейтинг.

4) Версія електоральна2. На перспективу. З Стерненка хочуть зробити героя-мученика. За пів-року до виборів випустити. Потім спеціально навчена людина скаже: ось, є гроші від добрих людей, розкручуй дійсно патріотичну, справжню націоналістичну партію. Без ряжених в патріоти бариг, без лібералів голосистих, без зашкварених свободівців.

І допомогти зробити партію, як потім набере 3-4%. І потім на президентських відкусить у Порошенка у першому турі ще 3-4%. Все для того, щоб Вова сміливо вийшов у другий тур. А там все легко.

Ця версія красива. Але є кілька невідомих.

А якщо Стерненка контролювати не вийде і він об'єднається з кимось з уже існуючих політичних сил? Підсилить їх? Тоді вся робота - насмарку.

А іще одне невідоме. Це така конспірологічна версія, що аж не віриться, що її могли Вовочці пояснити.

Хіба що Арестович пояснював. На пальцях.

Я особисто схиляюся до першої версії. Просто мудаки з рускім міром в голові - зробили це на емоціях. Бо шось останнім часом їх вправо занесло і їм самим аж страшно.

А ви як думаєте? Яка версія правильна. А може є і 5та?