Миколаївські атомники розіграли тендер між близькими фірмами

29 грудня 2015

В грудні 2015 року ВП «Южно-Українська АЕС» Миколаївської області провело конкурсні торги на закупівлю ущільнюючої пасти – 200 шт. У конкурсі побажали взяти участь три фірми: ПАТ «НДІ «Техностандарт», ТОВ «Технохаус», а також Спільне Українсько-Латвійське підприємство ТОВ «Хімімпекс», чия пропозиція була найдешевшою. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

В ході попередньої кваліфікації учасників дешевшу пропозицію (700 тисяч грн.) було відхилено. Конкурсна комісія аргументувала своє рішення невідповідністю документації учасника.

Переможцем торгів стало ПАТ «НДІ «Техностандарт», з яким було підписано договір вартістю 848 тис. 751 грн. Єдиним конкурентом фірми-переможця було ТОВ «Технохаус». Подібна ситуація склалася у той самий період під час закупівлі поліруючих кульок для ВП «Южно-Українська АЕС»

Примітно, що фіналісти цього тендеру мають схожу адресу.

Додаток

Варто зазначити, що ПАТ «НДІ «Техностандарт» вже було неодноразово помічене у корупційних схемах тендерних закупівель в сфері атомної енергетики.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.