Методика аналізу держзакупівель продуктів харчування для шкіл на прикладі Тростянецького району (Сумської обл.)

Олександр Глинський

Експерт Бюро аналізу політики з аналізу державних закупівель у м. Тростянець e-mail: zapit@list.ru

21 жовтня 2013

Закупівля товарів та послуг за бюджетні гроші часто супроводжується корупційними схемами, відкатами, лобіюванням «родинного бізнесу».

Оскільки я багато чув про далеко не прозорі «закупівлі» відділу освіти Тростянецької РДА, вирішив поцікавитися, чим та за якими цінами харчуються школярі.

Нижче навожу поетапну методику дослідження.

Крок перший:

На офіційному веб-сайті органу виконавчої влади знаходимо рубрику «Публічна інформація» (назва рубрики може бути іншою для сайтів інших установ, але контактна інформація відповідно до вимог закону обов’язково має розміщуватися на веб-сторінці).

моніторинг 001

Крок другий:

Знаходимо в рубриці «Публічна інформація» офіційну електронну пошту, куди й  відправимо запит на інформацію, та зразки бланків для запиту. Тим не менш, маємо розуміти, що офіційна поштова скринька держустанови в «контактах» або шапці офіційного бланку не завжди є дійсною.  

Крок третій:

Заповнюємо форму для запиту, яку розробила РДА (форми різних установ можуть бути відмінними). Якщо ви надішлете запит у довільній формі, установа все одно повинна вам відповісти. У запиті треба обов’язково вказати, як ви хочете отримати відповідь. Оскільки я не поспішав і готувався до публікацій у ЗМІ, то вирішив отримати друковані відповіді з оригінальним підписом голови - щоб хоч до суду. Тим не менш, тут є низка недоліків: відповідь звичайною поштою надходить на 3-4 дні пізніше, об’єм відповіді на паперових носіях є обмеженим (не більше 10 сторінок безкоштовно; за кожну наступну сторінку доводиться платити, причому ціну встановлює РДА). Відповіді електронною поштою набагато зручніші.

моніторинг 002

Крок четвертий:

Відправляємо зі своєї поштової скриньки на пошту РДА запит і чекаємо відповідь.

моніторинг 003

І от маємо відповідь, яка має виглядати приблизно так:

моніторинг 010

Крок п’ятий:

Аналізуємо цифри, цікавимося у знайомих про те, які ціни були в магазинах та на базарі в той період. Потім треба розширити аудиторію, яка б могла допомогти проаналізувати отримані дані. Я опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці короткий аналіз і отримав багато додаткової інформації, в тому числі в «лічку».

моніторинг 005

Крок шостий:

Збираємо додаткову інформацію, яка могла б дати уявлення про масштаби держзакупівель. Якщо у попередньому запиті я дізнався закупівельні ціни на продукти харчування для шкіл та назви суб’єктів господарювання, які забезпечували школи харчами, то тепер настала черга подивитися, а які ж кошти тут задіяні протягом року. Відповідь отримав таку:

моніторинг 006

Крок восьмий:

Доки йшли дискусії у Фейсбуці та поки люди в Тростянці обговорювали статтю про те, як на дітях наживаються чиновники, я дізнався закупівельні ціни в дитячих садочках міста  й порівняв їх з цінами в школах. Результат моніторингу був настільки цікавим, що журналісти випустили на своїх шпальтах черговий матеріал, згадавши про пікантну пропозицію зама голови РДА, який намагався зацікавити мене посадою у відділі освіти.

моніторинг 007

Крок сьомий:

Зібравши інформацію, завітав до редакції. Журналісти використали мою інформацію так, як вважали за потрібне. Проте моє головне завдання - надати проблемі розголосу – було виконано. Ну й, звісно, журналісти неодноразово акцентували увагу на тому, хто ж провів аналіз держзакупівель та побачив корупційні схеми державної установи.

моніторинг 008

 

Крок дев’ятий:

Фінальна стаття в газеті має акцентувати увагу на сумі збитків, яких громаді завдали дії певних посадовців.

моніторинг 011

Ну, й на останок. Варто чітко розуміти: чим якісніший і повніший аналіз, тим більше шансів помітити зловживання. Я, наприклад, використовував Excel, куди вводив усі цифри від різних установ, а потім, прописуючи формули, чітко бачив в окремому стовбці всі завищенні ціни. Так само я робив, підраховуючи видатки з бюджету на продукти харчування за рік. Надзвичайно важливою є комунікація з різними верствами населення, бо без неї не буде інформації. Аби дослідженням зацікавилися журналісти й почули люди, треба налагодити канали розповсюдження інформації.