Люди Сурена Сардаряна продовжують ремонтувати криворізькі дороги

21 березня 2016

Майже 300 млн грн. за ремонт криворізьких доріг отримає ТОВ «Весташляхбуд», яке вже займається ремонтом доріг міста протягом 20 років. Варто зазначити, що якість криворізьких доріг завжди була і залишається актуальною проблемою для міста. У чому ж причина відвертого саботажу такої нагальної роботи підприємством, якому вже десятки років довіряє міськвиконком Кривого Рогу?

На початку лютого Управлінням благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області було проведено тендер на поточний ремонт вулиць і доріг міста, який можна було б і не проводити, адже вже протягом багатьох років ремонтом вулиць міста займається ТОВ «Весташляхбуд». За сприяння Криворізького міськвиконкому до 2014 року товариству вдалося отримати 622 млн грн. , тільки за 2015 рік – 440 млн грн. Початок 2016 року також виявився успішним для «Весташляхбуд».

Додаток 1 Доходи Веста

Конкурентами підприємства постійно виступають одні і ті ж фірми («Криворіжіндустрбуд», «Сансервіс», « Імпел Гріфін Груп» та деякі інші). Цього разу свої послуги запропонували ще дві компанії: «Криворіжіндустрбуд» і «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС».

Додаток 2 Розкриття пропозицій copy

Різниця між пропозиціями ТОВ «Весташляхбуд» і ПАТ «Криворіжіндустрбуд» становить всього 1 відсоток. Така практика постійно застосовується під час корумпованого розігрування тендерів. Якщо «познайомитись» ближче із конкурсантами, то стає відомо, що між ними існує деякий зв’язок. Товариство-переможець «Весташляхбуд» входить до концерну «Веста» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, який веде тісну дружбу і має спільні бізнес-інтереси із мером Кривого Рогу Ю. Вілкулом і його сином, колишнім віце-прем’єр міністром України за часів Януковича, О. Вілкулом. На разі контролером (кінцевим бенефіціарієм) товариства є житель Кіпру, О. Акрітов. 

Додаток 3 Контролер товариства Веста

Товариством регіоналів виявилось ПАТ «Криворіжіндустрбуд», голова якого, М. Земляний, очевидно, за плідну співпрацю із владою, у 2013 році був нагороджений орденом «За заслуги» І ступеня. ПАТ «Криворіжіндустрбуд» також приймало участь у розігруванні тендера на ремонт доріг у м. Нікополь.

Цікавим є третій учасник торгів – підприємство «УПС», яке відоме численними скандалами навколо ремонтування доріг у м. Дніпропетровськ. За розрахунком ГІ «Антикорупційний монітор» «УПС» має суттєві ознаки корупційної складової (70 %). За результатами дослідження підприємство має незавершені виконавчі провадження, згідно з якими має повернути до бюджету 528 тис грн.

Саме у відсутності «здорової» конкуренції серед товариств і підтримці міською владою недобросовісних підрядчиків полягає проблема якості доріг у місті. А тим часом дороги Кривого Рогу очолюють рейтинги «вбитих» доріг, а жителі міста знімають на камеру роботу так званих «асфальтоплюйок», якими ремонтники засипають дірки в асфальті. І все це містянам обійшлося всього лише за 300, 000 000 грн.

2016 рік був оголошений Ю. Вілкулом роком ремонту внутріквартальних доріг, проте, вочевидь, сподівання щодо змін на дорогах містянам доведеться відкласти принаймні на рік.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.