Конотопська міська лікарня провела аукціон на закупівлю вакцини між скандальними фірмами

Наприкінці серпня 2016 року Комунальний заклад «Конотопська міська лікарня» провів допорогову закупівлю вакцини Туберкулін ППД-Л. Про це повідомляє електронна система публічних закупівель «Prozorro».

Бажаючих поставити замовнику вакцину зареєструвалося три фірми: ТОВ Сумський центр здоров’я, ТОВ «Аметрін ФК» і ТОВ «Валанж-Фарм».

Конотопська-міська-лікарня-провела-аукціон-на-закупівлю-вакцини-між-скандальними-фірмами

Варто зазначити, що всі три учасники торгів є фігурантами скандалів і недобросовісними постачальниками фармацевтичної продукції. Як повідомляє сайт «Наші гроші» ТОВ «Аметрін ФК» в липні 2015 року користуючись монопольним становищем продало Запорізькій міській багатопрофільній дитячій лікарні №5 ліки за завищеними цінами на суму більше 2 млн. грн. У продажі медичних препаратів за завищеними цінами було помічено і другого учасника торгів ТОВ Сумський центр здоров’я.

Переможцем аукціону було визначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Валанж-Фарм» з яким було укладено договір на поставку вакцини Туберкулін ППД-Л вартістю 9 тис. 347 грн. Варто зазначити, що фірма-переможець ТОВ «Валанж-Фарм», засвітилася у скандалі довкола ПАТ «Фармстандарт-Біолік», в якому частку мав безпосередньо син колишнього Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової Олександр. Як повідомляла прес-служба нардепа Андрія Сенченко у лютому 2013 року, у ході перевірок за його депутатським зверненням, виявлено факти порушення законодавства про державні закупівлі. Так, в тендерах на суму майже 18 млн. грн. брали участь ПАТ «Фармстандарт-Біолік» та ТОВ «Бізкарта», або ТОВ «Валанж-фарм». При цьому, всі учасники пропонували МОЗ тільки вакцини виробництва «Фармстандарт-Біолік».

Публікацію здійснено в рамках проекту "Прозоре бюджетування в семи громадах Сумської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.