Харківська епопея з метро. Дія 2

Тарас Бортнік

Експерт Бюро аналізу політики

09 березня 2017

Вже більше місяця, як у Харкові ввели проїзд у метро вартістю 4 гривні, проте і досі не всі звикли до таких «нововведень». Більше того, будь яка довіра до метрополітену щодо збільшення ціни руйнується, коли знаходиш інформацію подібну цій. КП «Харківський метрополітен» 22 березня уклало угоду з ТОВ «Спецбуд-21» щодо ремонтних робіт вартістю 4,93 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро». Роботи мають бути виконані до 3 серпня 2017 року.

Додаток1.Договір1

Зокрема, планується, що приватники виконають роботи з капітального ремонту покрівлі та зенітних ліхтарів в осях 1-17 ряд «В-Г» будівлі головного корпусу ТР-3 та 12-ти метрового прогону електродепо «Салтівське». Цікаво, що підрядник отримав договір фактично на максимальну суму, яка можлива без проведення аукціону. Тобто метрополітен, який через фінансові проблеми підвищив вартість проїзду до 4 грн., вирішив не проводити аукціон на роботи через «Прозорро» і відмовився від економії. Подвійні стандарти? Ласкаво просимо в Харків! Цікаво, що ще у вересні, при створенні ця фірма відмітилась у досить скандальному тендері.

Додаток1.Договір2

КП «Харківський метрополітен» 23 вересня уклало угоду з ТОВ «Спецбуд-21» щодо утеплення будівлі блок-посту вартістю 999,84 тис. грн. Цікаво, що у Харкові вартість утеплення 1 кв.м. будівлі коштує 300 грн.

Додаток1.Доказ1 copy

Тобто за цими розцінками у метрополітені мають утеплити десь 3000 кв.м. будівлі. Цікаво б було подивитися чи є така площа у будівлі блок-посту, бо більш детальної інформації про об’єм робіт, на жаль, немає.

А тим часом харків’яни продовжують їздити за новим тарифом бо часи такі. Чи може це Метрополітен такий?

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.