Казначейство скривдило вчителів. Знову.

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
26 червня 2013

І хилитесь, як і хилились!
І знову шкуру дерете
З братів незрящих, гречкосіїв.
Тарас ШЕВЧЕНКО

Виплати авансу викладачам училища культури у червні (2013 р.) затримали на тиждень.

Натомість якраз напередодні нарахування і виплати заробітної плати педагогам повідомили, що вони в обов’язковому порядку мають підписатися на одне з державних видань. Навіть дозволили самостійно обрати - або газету «Сумщина», або «Офіційний вісник Президента України». Оце така свобода слова і самовираження! Тепер з наступного місяця всі викладачі будуть отримувати офіційну, ідеологічно «правильну» політінформацію. Мабуть, це для того, щоб люди, які працюють з дітьми, більш поглиблено вивчали, як підвищується процент жирів у маслі в країні. А чесно зароблені гроші, за версією вищих держчинів (!), люди можуть і почекати. Люди, до речі, іншої думки.

Викладачі не єдині, кого в цьому місяці скривдило казначейство. Так, станом на сьогодні вже на 7 днів затримали виплати тим, хто стоїть на обліку у міському центрі зайнятості. Слава Богу, що хоч їх не змушують виписувати комунальну чи державну пресу.

Думаю, наразі вже кожен українець відчув на собі пАкращення Уряду та політику «вертикалі» на чолі з Гарантом. Щоб відволікти увагу населення від їхніх пАкращень, по всім телеканалам транслюють новини про майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року. Все це добре, але як пояснити Європейському Союзу, що в нашій країні така установа, як казначейство регулярно затримує навіть захищені платежі.

П.С.

Для інформації: якщо приватні підприємці вчасно не сплачують обов’язковий внесок до Пенсійного фонду, їм нараховують фіксований штраф плюс по 0,50 грн. за кожний день затримки платежу. На мою думку, подібну політику треба ввести і для державних платежів – зарплат, пенсій, соціальних виплат тощо. Прострочила Держава обов’язкові виплати – заплатила штраф і компенсацію у вигляді пені десь так 1 грн. за 1 день. Оце і  є справедливість!