Калюжа за мільйон або Сумська Венеція від мера

Володимир Чепік

Експерт у сфері бюджету, містобудування та земельних відносин, менеджер соціологічної групи ГО "Бюро аналізу політики". Має досвід роботи на керівних посадах в органах місцевого самоврядування 9 років; за напрямками містобудування,…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
25 червня 2015
Калюжа за мільйон або Сумська Венеція від мера

Літній дощ змиває пелену з очей сумчан. Навіть ті, хто вчора казали, що нам все одно як ремонтують тротуари, аби біля будинку було зручно ходити, почали розуміти масштаби катастрофи.

Проект сумського мера «Сумська Венеція» обходитися городянам дуже дорого. Сума бюджетних коштів, які наш градоначальник Олександр Лисенко «зариває в землю», явно перевалює за 25 мільйонів гривень. Більшість цих коштів поділена і заведена на фірму «Зеніт – Брук».

Заведено зухвалим чином – гроші одноосібним рішенням віддали товариству, власником якого, згідно з даним ЄДР, є громадянин Сисоєв Олексій Валерійович. Ця ж особа є директором приватного підприємства КФ-Консалтінг, яке облаштовує плиткою доріжку довкола оз. Чеха.

Обидва суб’єкти господарювання зареєстровано за однією адресою: м. Суми, вул. Рубіжна, 10. Припускаємо, що і саме виробництво тротуарної плитки має спільний цех.

яяяяя Зенит брук

З повідомлень прес-служби управління МВС в Сумській області, процес облаштування пішохідної доріжки довкола улюбленого озера сумчан навряд чи можна назвати прозорим. Сума коштів, що була перерахована підприємству КФ-Консалтінг за реконструкцію пішохідної доріжки біля оз. Чеха з влаштуванням лінії освітлення становить майже 1 млн. 600 тис. грн.

У повідомленні управління МВС йдеться: «Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Сумській області встановлено, що два керівника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради підписали фіктивні акти прийому виконаних робіт із завищеною вартістю та обсягом фактично виконаних робіт, та перерахували на рахунок підприємства бюджетні кошти у повному обсязі, внаслідок чого привласнили кошти у сумі 500 тисяч гривень. Фактично підписали акти виконаних робіт на роботи, що не були виконанні у повному обсязі».

яяяяя dorojka-cheshka

Монополія цих підприємств на плиткові роботи заполонила місто. Про необхідність реконструкції інженерних мереж та інженерних споруд водовідведення згадувати зайве.

Наведу деякі приклади виділення бюджетних коштів ТОВ «Зеніт -Брук»:

1) Капремонт доріг по вул. Д.Коротченко, 35 і 37 – 933,76 тис. грн. і 933, 504 тис. грн. відповідно;

2) Капремонт дороги на просп. М.Лушпи, 47 – 951,921 тис. грн.

3) Реконструкція доріг по вул. Пролетарська, 50 – 949,839 тис. грн.;

4) Реконструкція доріг по вул. Харківська, 54 і 58 – 996,223 тис. і 999,972 тис. грн. відповідно;

5) Реконструкція доріг на просп. Курському, 41 і 51 – 998,900 тис. грн. і 999,979 тис. грн. відповідно.

Тут же явне навмисне уникнення тендеру. Суми витрат, яким для проведення тендеру (1млн. грн.) не вистачає всього двадцять однієї гривні.

Люди навіть уявити собі не можуть, що калюжа на фото з vk.com/ilikesumy може коштує майже мільйон.

яяяяя лужа

Тут можна проводити цілу піар-акцію. Приміром, поставити у викладених плиткою дворах табличку: «Тут мером «заритий мільйон», а після дощу «Басейн від мера за мільйон».

Дані випадки ще раз підтверджують, що прозорі та ефективні рішення в управлінні нашим містом – не на часі для нинішньої влади.