Інститут рису НААН України вперто продовжує закуповувати пестициди по завищеним цінам

06 червня 2016

Державне підприємство «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» провело конкурсні торги на закупівлю агрохімічної продукції в двох лотах, перший – пестицид топшот, другий - реглон ейер. Про це повідомляє «Вісник державних закупівель». 

Переможцем конкурсу по двом лотам стало Товариство з обмеженою відповідальністю «Сігма строй сервіс», з яким було укладено договори загальною вартістю 2 млн. 280 тис. 30 грн. від 22 квітня 2016 року. Відповідно до договорів, фірма-переможець має поставити замовнику торгів 1450л пестицидів топшот і 600л реглон ейер за ціною 1463,40 грн./л –перший та 263,53 грн./л другий. Акцептовані Інститутом рису ціни значно вищі за ринкову вартість даних пестицидів.

Для порівняння звичайна ринкова ціна за літр агрохімічного продукту "топшот" становить 1 тис. 162 грн. 50 коп., а пестицид реглон ейер продають за 185 грн./л.

Додаток 1 copy copy

Додаток 2 copy copy

Варто зазначити, що Державне підприємство «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» не вперше купує агрохімічну продукцію за завищеними цінами. Як повідомляє сайт «Наші гроші» аграрії Академії наук у лютому цього року розіграли 17 мільйонів на міндобривах по завищеній ціні.

Запит про публічну інформацію до Інституту рису, направлений стосовно договорів укладених 22 квітня 2016 року з ТОВ «Сігма строй сервіс» на поставку пестицидів, результату не дав. Надати відповідну інформацію замовник торгів відмовився.

Додаток 3 copy copy

Додаток 4 copy copy

Бажання керівництва ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» усіма можливими методами відмовити громадським активістам у наданні інформації щодо вище вказаної закупівлі тільки підтверджує не доброчесність організаторів тендерів НААН України. 

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.