Фірма Анатолія Туніка буде ремонтувати споруди по просп. Льва Ландау за 6,8 млн грн.

02 червня 2016

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради провів тендер щодо капітального ремонту комплексу транспортних споруд по просп. Льва Ландау в м. Харкові. Свої послуги із невеликою різницею у сумі запропонували вінницьке і харківське товариства.

 

даток 1 copy copy copy

Перемогу отримало ТОВ «СІАТ», керівником якого із 2015 року є скандально відомий підприємець Анатолій Тунік, який одночасно є керівником «Дорстрой Монтаж Киев», яке також є лідером у державних закупівелях. Тунік відомий своїм партнерством із Прусенком, колишнім головою «Укавтодору». Анатолій Тунік має відношення одночасно до декількох фірм, які займаються будівництвом і ремонтом. Ці фірми можуть також конкурувати між собою у державних закупівлях. 

Конкурентом ТОВ «СІАТ» виступило ПАТ «Уманьавтодор», власником якого є Бахтіяр Сапаєв, який в 2005-2010 роках очолював Службу автодоріг Черкаської області, а в 2010 році недовгий час був директором державної компанії «Автомобільні дороги України». Після відходу Бахтіяра Сапаева зі Служби його місце зайняв Сергій Лещенко, який з 1996 по 2010 рік працював головним інженером, потім – головою правління ПАТ «Уманьавтодор», а зараз є виконуючим обов’язки начальника служби автомобільних доріг в Одеській області. Про конкурентів на державному тендері ми можемо говорити навіть як про політичних соратників, адже на місцевих виборах 2015 року голови правління обох підприємств балотувались до обласної ради від БПП «Солідарність». 

Анатолій Туніка був партнером Євгена Прусенко по ТОВ «Євродорінжпроект». Після обрання Віктора Януковича президентом Прусенко був радником голови «Укравтодора» Володимира Демишкана. У 2013 році головою «Укравтодору» став Євген Прусенко.

даток 2 copy copy

Отже, фірми Анаталія Туніка, як і за часи правління Януковича, продовжують отримувати державні гроші вже, очевидно, за сприяння «нових» політичних лідерів. 

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.