Дивне пограбування

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
24 жовтня 2017
Дивне пограбування

 У Сумах було надзвичайно дивне пограбування. Наскільки дивне, що варте уваги такого майстра детективного жанру, як Владислав Івченко.

Та спочатку бувальщина. Колись у Северинівській школі під Сумами, у кінці 90-х поставили один з перших комп’ютерних класів. І буквально за кілька днів його грабонули. Наївні селяни, які не знали, що таке комп насправді – повиносили монітори. А системні блоки (власне комп’ютери) не взяли. Це був ржач на усю Україну.

Але тут ще дивніше. Обікрали ціле Управління капітального будівництва. Ви уявляєте? Контору, яка має найбільше коштів бюджету розвитку у місті Суми. Злочинці залізли і (просунуті які) покрали якраз не монітори, а системні блоки. У керівництва і в бухгалтерії. Заодно прихопивши і бухгалтерські документи на паперових носіях.

Ну ви розумієте? Не ноутбуки, нетбуки, чи планшети. А саме системники? Поставте себе на місце крадіїв. Куди ви збудете ці системники, коли такий хлам уже нікого не цікавить? Якась комп’ютерна фірма – здасть вас перша – навіщо їм такий гемор. Навіщо взагалі грабувати комунальну установу? Версія, що якісь наркозалежні? Та у них перед ломкою мізки працюють краще, ніж у тверезих службовців. Вони грабонули б щось інше.

А навіщо злодії взяли бухгалтерські папки з документами? Мабуть, щоб здати на макулатуру. А на зароблені гроші купити книгу «Як надурити прокуратуру, МВД, СБУ та інших наївних». Тим більше, що прокуратура колись уже виймала документи з УКБ. А потім їх згубила. От, біда цьому УКБ. І у місті замість співчувати пограбованим, стали звучати різні версії.

Ну, рука Москви, це конєшно.  А хтось припускається думки, що нахабні громадські активісти лупонули бухгалтерію, щоб дослідити, куди ділися кошти бюджету розвитку. Ждемо запит від прокуратури про список учасників антикорупційних тренінгів. Атошо. Активісти можуть.

Тут, звичайно може бути і версія з конкурентами. Якесь інше управління кинуло УКБ, щоб наступного року самим освоїти бюджетні кошти. В нормальних країнах, до речі так і є. Навіщо вам спеціальне управління будівництва, щоб робити ремонти шкіл чи парків. Хай ті самі отримують кошти , розпоряджаються ними і відповідають.  Тобто, є версія, що пограбування здійснила банда вчителів інформатики.

Менш перспективна версія -  це зробила шайка гастролерів Труса, Балбеса і Бувалого. Чому? У них уже була схожа справа, за що срок вони відмотали. Проте, версія неперспективна – ці так топорно не працюють.

Ну і неймовірна версія, яка будується на припущенні, що УКБ мали жорстко перевірити і багато-хто всередині цієї контори був зацікавлений у зникненні документів. Але я особисто не вірю, що міські чиновники здатні на це. А ви?

Ми віримо, що слідчі це все розкопають, правда ж? А поки-що просимо взяти під посилений контроль інші установи, які мали понад мільйон бюджетних коштів цього року. Там можуть бути теж кражі. Або пожежа. Бережіться.

P.S.: Вгадайте орган виконавчої влади за схемою:

УКС цикл 1