Думки вголос: криза по всіх фронтах

Андрій Букін

Виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс". Експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я. Навчався в Українській академії банківської справи. Юрист. СумДПУ. Практичний психолог. СумДУ. Бізнес-адміністрування. Має досвід 7 років роботи у…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
20 листопада 2020

Руйнування інститутів влади та повна імпотенція головнокомандуючого, загроза загострення конфлікту на Донбасі, московські шпигуни у парламенті та кримінальна справа про державний переворот 2014 року.

У країні відбуваються надзвичайно важливі події, які білим шумом проходять у інформаційному полі. Однак слід виокремити головні та зробити місточки для причинно-наслідкових зв’язків. Це суб'єктивна точка зору і пишу я це, щоб структурувати свої думки.

Парламент на поточному тижні провалив президентську ініціативу по звільненню міністра охорони здоров’я та міністра інфраструктури. https://cutt.ly/QhwQ2Tj  Це говорить про те, що жодної монобільшості вже не існує. Депутатів розтягнули олігархічні групи й за великим рахунком, президент не має на них жодного впливу. Насправді це було очевидно, ще при голосування за законопроект щодо конституційного суду, але у оптимістів ще були надії. Отже кожне наступне рішення парламенту це збори ситуативної більшості – це заробіток депутатів і відкуп державними інституціями, певним депутатським групам. Хочеться нагадати, що попереду прийняття бюджету 2021 у другому читанні, і де президент буде шукати голоси, і чим розраховуватися – буде невдовзі зрозуміло. Але цей парламент доживає – це очевидно.

У відносинах з урядом теж не все гладко. І за великим рахунком Шмигаля треба було з позором гнати, повісивши на нього всі біді та нещастя останнього року. Але знову ж вертаємося до парламенту, у якому не має більшості.

На форумі коаліції "Реанімаційний пакет реформ" Тимчасова повірена у справах Посольства США в Україні Крістіна Квін ?? прямо зазначила, що в Україні не легкі часи. Її розриває війна з москвою та неспроможність вести боротьбу з пропагандою. Надзвичайно важливо, те що посадова особа прямо сказала, що в парламенті є агенти московії, які є чинними депутатами, які на пряму пов’язані з українськими олігархами. Тобто західні партнери прямою мовою говорять про найбільші загрози для самого президента та для розвитку країни.

Європейські ж партнери ?? зазначили, що діяльність посадових осіб в Україні є не досить вдалою, щодо евроінтеграційних процесів. І якщо на сьогодні питання по безвізу закрито, то по іншим напрямкам Україна більш не виконує свої зобов’язання, аніж виконує. https://cutt.ly/JhwQEjw

Родзинкою тижневого трешу є порушення кримінальної справи. Краще ніж написала Соня Кошкіна не скажеш, тому вставлю пряму мову з її  телеграм каналу: «Напередодні сьомої річниці Революції Гідності в Музеї Революції Гідності проводиться обшук. Усі ви вже бачили цю новину. Обшук - лише вершина айсберга. Першого жовтня високоповажне ДБР відкрило кримінальне провадження номер 42020000000001885. У справі про державний переворот. У зв'язку з подіями Майдану. Заявник ... тримайтеся міцно... Ренат Кузьмін. І тепер повістками викликає на допит: Турчинова, Парубія, Кличка, Пашинського, Яценюка, Чорновіл. Слідчий Ковальчук» https://t.me/skoshkina

Реванш йде повним ходом. Вже мало, хто розуміє де свої, а де чужі. Кому можна вірити, а хто маніпулятор на кремлівських грошах. Але ситуація набирає обертів з кожним днем. Конституційна, парламентська, судова кризи. Складається стійке враження, що цю державу прагнуть зруйнувати з середини, блокуючи інститути влади кризовими викликами, а з іншої сторони постійно підбурюють суспільство на соціальний вибух (підвищення податку на житло, вибірковий карантин вихідного дня, доведення медицини до колапсу, порушення кримінальних справ по військовим, волонтерам, майданівцям).

Нас чекають великі випробування. А отже читайте, стріляйте і пройдіть нарешті курси з домедичної допомоги.

Всім добра (!)