Дорога до сина

 Ольга Кунтиш

Експерт Бюро аналізу політики у м. Чернігів

30 жовтня 2014
Дорога до сина

У Чернігові заступник міського голови за рахунок ЖКГ поліпшив дороги біля ділянки сина

У престижному районі Чернігова – Олександрівці, йде повним ходом будівництво приватного двоповерхового будинку, яким керує заступник міського головиз питань діяльності виконавчих органів ради, в минулому – начальник Управління ЖКГ Чернігівської міської ради – Кривенко Володимир Григорович.

На випадковій зустрічі з журналістом Володимир Кривенко відхрестився від будинку, пояснивши що немає до нього жодного відношення. Ділянка і будівництво, мовляв належать його сину. Володимир Григорович запевнив, що в будівництві не застосовує адмінресурс і жодним чином не допомагає синові.

Але слова чиновника розійшлися з ділом. Як стало відомо, в 2013 році Управління ЖКГ Чернігівської міської ради, тоді ще під керівництвом Володимира Кривенка, виступило замовником ремонту доріг на чернігівських вулицях Надії та Інженерної, що прилягають до земельної ділянки сина Кривенка.

Якісного укладання асфальту, як такого, там не було, але, тим не менш, грунтові дороги на двох вулицях зовні покращали. Згідно з актами виконаних робіт за жовтень-листопад 2013 року, самоскидами в Олександрівку було завезено 90 т грунту (відстань перевезення грунту – 10 км), облаштовано 723 м.кв. дорожніх корит з використанням автогрейдерів, і засипано стільки ж метрів квадратних щебеню. Обійшлося це міському бюджету всього у 44,84 тис. грн.

Фото 1 новый размер

Підрядником за договором виступало комунальне шляхово-будівельне підприємство Чернігівської міської ради, договір з яким було укладено в червні 2013 року. І все б нічого: дороги дійсно вимагали поліпшення, ремонт провели дуже скромний. Але до графіку проведення поточного ремонту доріг на 2013 рік вказані вулиці внесені не були, а отже, ремонтувати їх не було підстав. У відповіді на письмовий запит Управління ЖКГ послалося на додатковий графік проведення робіт, який, втім, загадковим чином зник.

Кривенко 001 новый размер

кривенко 002

кривенко 006

кривенко 007

кривенко 005

Заступник начальника управління ЖКГ Плиско Наталія пояснила, що додатковий графік складається зазвичай у другому півріччі, коли ремонт вулиць за основним графіком виконаний. Підставою включення вулиць для ремонту є звернення громадян, або депутатські запити. Але показати графік і відповідні звернення стосовно вулиць Інженерна та Надії, Наталія Вікторівна не змогла. Замість цього вона направила журналіста до виконавця відповіді – фахівця управління Станіслава Івуся.

Та не знайшовся цей графік і у Станіслава Миколайовича Івуся. За його словами, цього документа він не бачив ні в електронному вигляді, ні в паперовому, оскільки на роботу прийшов у 2014 році, ще до того, як проводилися роботи. Станіслав Івусь пояснив, що у відповіді на запит був змушений послатися на додатковий графік, бо припустив, що він повинен існувати, оскільки роботи без графіка не могли виконуватися. Звернень громадян або депутатських запитів на позапланове поліпшення дороги, в ЖКГ теж не показали. Станіслав Івусь переклав відповідальність про відсутність документів на свого попередника, який звільнився з комунальної установи і нібито виїхав працювати закордон.

На цьому кільце пошуків таємничого графіка зімкнулося. Дивно, що в бюджетній установі, яка контролює фінансова інспекція, зникли документи, термін давності яких не минув. Навряд чи при перевірці контролюючими органами, фраза «попередник виїхав закордон» зніме відповідальність з Володимира Кривенка, який власноруч підписував акти виконаних робіт по вул. Інженерної та Надії.

Відкрити таємницю зникнення додаткового графіка ми спробували через самого Володимира Григоровича, але той не захотів розмовляти, обмежившись одним реченням: «Звертайтесь в управління. Там все знають...».

Останнє від
Ольга Кунтиш