Донецьке підприємство, що вигравало мільярдні тендери підчас «Євро-2012» знову у грі

31 березня 2017

За повідомленням сайту «Наші Гроші» (https://goo.gl/PZr9s5 ) 26 липня 2016 року за результатами тендеру Служба автомобільних доріг у Полтавській області замовила у ТОВ «Шляхове  будівництво «Альтком» поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин на суму 83,87 млн грн.

Проте, як видно зі звіту про укладений договір від 26 грудня 2016 року оприлюдненого на порталі публічних закупівель Prozorro зазначеної суми для ремонту не вистачило і з підприємством необхідно було укласти додатковий договір ще на більш ніж 8 млн. грн.

Служба автомобільних доріг аргументувала це тим, що у процесі виконання робіт виникла потреба у виконанні додаткових обсягів робіт, які не були передбачені початковими проектами та не враховані у конкурсній пропозиції учасника. За результатами авторського нагляду, який здійснює проектна організація ТОВ «Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва» та підсумками наукового супроводу будівельних робіт, який здійснює базова організація Мінрегіону України в галузі дорожнього господарства ДП «ДерждорНДІ» ім. М.П.Шульгіна, встановлено доцільність виконання додаткових обсягів будівельних робіт для підвищення якості, довговічності та експлуатаційної надійності конструкцій відремонтованого дорожнього одягу ділянок автодороги. Зміна підрядника для пов’язаних будівельних робіт негативно позначиться на якості та термінах робіт, що призведе до втрат у транспортному комплексі України.

Таким чином вартість 1 кілометру дороги коштувала платникам податків майже 6 млн. грн.

Цікавим є й той факт, що Маріупольська фірма «Шляхове будівництво «Альтком» належить голландській компанії «Альтком Б.В.» і ТОВ «Фінансово-промислова група «Альтком». Останнє зареєстровано в окупованому Донецьку на Олександра Тісленка і Сергія Павлічєва.

Основні тендерні перемоги групи «Альтком» припали на період, коли підготовку до Євро-2012 курував віце-прем’єр Борис Колесніков. Усього в 2008-2013 роках фірма-переможець виграла торгів на 9,84 млрд. грн. 

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.

Останнє від
Наталія Орлова