Департамент охорони здоров’я Дніпровської ОДА закупив ультразвукову систему у 2 дорожче

02 травня 2016

Для закладів охорони здоров’я Дніпровської області було закуплено діагностичну ультразвукову систему MyLab за 3,1 млн грн., хоча відповідно до ринкової ціни, її можна придбати за 1 млн.

У кінці квітня у Дніпрі було проведено закупівлю медичного обладнання. У конкурсі взяли участь 3 постачальники: ТОВ «Ілатанмед», ФОП Ільїн Ігор Іванович та ТОВ «Мед Ексім». 

даток 1 copy copy copy copy

Розігрувалось 3 лоти, проте було закуплено тільки 1, відповідно до якого департамент придбав ультразвукову систему. Перемогу отримало нове товариство «Мед Ексім», яке було засноване 2013 року із статутним фондом – 50 тис. грн. До цього ТОВ вигравало тільки один державний тендер на 598 тис. грн. від тернопільської лікарні. «Мед Ексім» пропонує 3,1 млн грн. за ультразвукову систему, проте її ринкова ціна є значно меншою – близько 1 млн грн.

даток 2 copy copy copy

даток 3 copy copy

Засновником фірми є Бублик Ганна Федорівна, а керівником – Смагла Наталія Іванівна. Єдиним конкурентом по лоту 1 виступило ТОВ «Ілатанмед», яке постійно бере участь у тендерах на медичне устаткування у Донецькій і Луганській областях.

даток 4 copy

«Ілатанмед» запропонувало ціну за ультразвукову систему на 2 тис. грн. меншу від пропозиції ТОВ «Мед Ексім», це говорить про можливу домовленість між фірмами. Власником товариства є Писана Ольга Олексіївна, а керівником – Барінов Андрій Валерійович. Попередній власник Олександр Дічек, президент міжнародної громадської організації «Міжнародна антитерористична єдність».

Отже, від закупівлі одного лише приладу бюджет Дніпровської області втратив близько 1 млн грн.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.