Черкаські газовики закупили Тосол по завищеним цінам

25 травня 2016

Філія УМГ «ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ»  ПАТ "Укртрансгаз" провела процедуру конкурсних торгів на закупівлю антифризної речовини  «Тосол А 40».

За інформацією сервісу пошуку та відстеження офіційного загальнодержавного веб-порталу Державні закупівлі, в травні 2016 року філія УМГ за результатами конкурсних торгів заключила договір з ТОВ «Науково-виробничий комплекс Запоріжавтопобутхім» на поставку 88000 літрів антифризної речовини «Тосол А-40». Загальна вартість договору становить 1 млн.575, 5 тис. грн.  Фактична вартість 1 л. тосолу склала 17,9 грн. Відповідно бочка об’ємом  200 л. буде коштувати 3580 грн.

Доддаток 1 Оголошення про результати проведення процедури закупівлі

Проаналізувавши ринкову вартість Тосолу А-40 нами було встановлено, що ціна  закупленого антифризу майже у 1,5 рази вища за ринкову. Так, ТОВ «ЗТМ «Аріан» у вільному продажу пропонує тосол за 11 грн./л., в свою чергу у компанії «Просвіт» тосол коштує 12 грн./л.

Доддаток 2 Оголошення про продаж тосолу ЗТМ АРІАН

Доддаток 3 Оголошення про продаж тосолу компанія Просвіт

Таким чином, філія УМГ «ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ закупила антифризну речовину «Тосол а-40» за значно завищеною ціною. Втрати ПАТ "Укртрансгаз", фактичним власником якої є держава, становлять майже 520 тис.грн.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. 

Останнє від
Наталія Орлова