Бюджет Херсону на 2017

28 січня 2017

26 грудня 2016 року Херсонська міська рада утвердила бюджет для Херсона на 2017 рік голосами 30 з 46 присутніх депутатів. Для його прийняття збиралася позачергова сесія, оскільки прийняти такий документ “в один день” важко — практикою є внесення змін пропонованих фракціями, групами депутатів чи представниками громадськості, що затягує процес прийняття. Проте, у Херсоні головний фінансовий документ року практично не змінився під час обговорення.

Обсяг бюджету складає нечувані до цього 2,34 мільярди гривень. Приріст, у порівнянні з попереднім роком становить більше 40%. У ретроспективі зростання ще відчутніше, за чотири роки бюджет міста подвоївся — так, у 2014 він складав “лише” 1,07 мільярди.

Проте мешканцям Херсону, попри  рекордні доходи міської скарбниці, не варто очікувати надприродних результатів -  витрати на розвиток, тобто будівництво, інфраструктуру, дороги і містобудування не лише не зросли — вони були скорочені майже вдвічі. Детальніше про те чому так і куди пішли рекордні два мільярди читайте нижче.

Перш за все — звідки взявся такий приріст? Доходи міською скарбниці можна поділити на три типи:

·       податкові (податки, які збираються у місті)

·       неподаткові (те що заробили бюджетні установи власноруч)

·       субвенції (те що перераховує держава з державного бюджету для забезпечення базових освіти, медицини та покриття пільг)

 Доходи copy copy copy copy copy          

Найбільший приріст спостерігається за у податкових надходженнях, їх планований обсяг виріс з 617 мільйонів до 1 мільярда гривень. Надходження від податку на доходи фізичних підвищилися  на 57% (з 407 до 640 млн гривень), від акцизного збору на 40% (з 87 до 124 млн), і від податку на майно за третину - з 79 млн у минулому році, до 105 млн у нинішньому. Майже потроївся планований дохід з єдиного податку, так у 2017 планують зібрати 127 млн гривень, проти 40 млн за той же період минулого року. Неподаткові надходження майже не зросли і складуть 112 млн гривень, стільки ж було отримано і за минулий рік.

Субвенції збільшились на 35% - до 1,2 млрд гривень. Майже подвоїлися видатки на виплати субсидій та відшкодувань на комунальні послуги, інші статті виросли не так сильно.

табл1

Найбільше коштів у своє розпорядження отримає Управління освіти. У 2017 році освітянам буде надано 907 млн гривень, що на 300 мільйонів більше, ніж у попередній рік. Субвенція з державного бюджету покриває лише третину всіх витрат, решта фінансується за власний кошт. Це робить освіту найбільш витратною статтею Херсонського бюджету. Три найбільших статті видатків представлені у діаграмі нижче:

Навчальні заклади          

 Управління молоді та спорту матиме у своєму розпорядженні 17,4 млн гривень, проти 9,6 млн у минулому році. Витрати збільшились у пунктах “утримання комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл” та “підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні”, які у сумі становлять більше 15 млн гривень.

316 мільйонів отримає Управління охорони здоров'я. Майже 90% цих коштів — субвенція, передана державою. Медицина, на відміну від освіти, у Херсоні майже не фінансується додатково, напевно, знаходячись не у пріоритеті. Детальніше по витратам у таблиці нижче:

табл2

Управління соціальної політики та Департамент бюджету і фінансів витратять на пільги, соціальний захист та субсидії 678 млн гривень. Всі ці кошти покриває субвенція з державного бюджету, за гроші міста утримується лише штат управлінь, на який буде витрачено 6,5 млн гривень.

У розпорядженні управління культури опиняться 62 млн гривень, на 22 мільйони більше попереднього року. Більшість цих коштів підуть на утримання різноманітних мистецьких будівель. З цікавого — 470 тисяч гривень заплановано на програму розвитку туризму у місті.

табл3

Практично унікальним у своєму роді, як для українських міст є Управління естетики та зовнішньої реклами, на яке буде витрачено 1,1 млн гривень. Всю “геніальність” існування окремого “управління реклами” становить той факт, що 2/3 видатків йде на його утримання, а не прямі функції, на зразок реклами и оздоблення міста.

табл4

Далі три установи, які відповідають за розвиток міста, саме на них приходиться освоєння “бюджету розвитку”, який у 2017 році складає 115 млн гривень.

Департамент ЖКГ отримає 96 мільйонів гривень. 34 мільйон буде витрачено на благоустрій, ще 47 мільйонів на капітальні ремонти будівель. Ще 10 мільйонів буде передано комунальним підприємствам у вигляді “внесків до статутного капіталу”, що дуже опосередковано можна назвати “розвитком”, адже як правило ці кошти не витрачаються комунальниками на підвищення своєї ефективності.

Чи не єдина структура міської ради, якій урізали видатки — це Управління капітального будівництва. У 2017 році для нього заплановано 20 млн гривень, проти 27 млн у попередньому. На саме будівництво витратять лише 14 млн —всі вони будуть спрямовані на реконструкції навчальних закладів.

35 мільйонів гривень витратять у 2017 в Херсоні на дороги. Порівняно з 2016 роком ця сума подвоїлася, що дає хоча би якийсь привід для радості.

Видатки copy copy

Від 1 до 5 мільйонів отримають на своє функціонування Відділ з питань цивільного захисту  Херсонської міської ради, Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради, Департамент містобудування та землекористування Херсонської міської ради, Управління комунальної власності Херсонської міської ради та Управління споживчого ринку  Херсонської міської ради.

Дані установи вирізняються тим, що всі(!) кошти виділені їм, йдуть на “управління”, тобто на забезпечення заробітних плат та паперової роботи цих органів. Інших статей видатків у них не планується.

Звісно, роботу яку вони роблять має хтось робити, але витрачати на бюрократію майже 15 млн гривень у сумі, одночасно скорочуючи видатки на будівництво та майже не проводячи утеплення комунальних будівель, викликає питання у здоровому глузді розробників ідей витрачання коштів у бюджеті.

Крім цього при обговоренні проекту бюджету було запропоновано виділити  2 млн гривень на Генплан міста, що би зробило прозорішим користування землею і ускладнило її дерибан. Міська рада провалила голосування за внесення змін до бюджету.

Отже, міський бюджет Херсону на 2017 рік, який є рекордним за наповненістю, за рахунок збільшення податкових надходжень, можна називати “бюджетом проїдання”. Медицина у місті фінансується виключно за рахунок субвенції з державного бюджету, а на будівництво кошти виділялися по залишковому принципу, в той же час, коли кошти витрачаються на фінансування півдюжини управлінь, що виконують виключно управлінські функції.

Публікацію створено в рамках проекту «Експертне співтовариство Східної України проти корупції у бюджетній сфері», який впроваджується «Бюро аналізу політики» за фінансової підтримки National Endowment for Democracy.