Бюджет, який планують прийняти Слуги для Зеленського - це бюджет початку кінця України (відеоблог)

Віктор Бобиренко

Керівник експертної групи Бюро аналізу політики. Навчався в Національній академії державного управління. Магістр державного управління, політолог, політтехнолог. Вивчає ментальні риси та динамічний стан основних етносів сучасності. Спеціаліст з виборчих технологій.…

PLG_K2_UEF_SOCIAL_PROFILES

Сторінка у Фейсбук
11 листопада 2020

Новий ролик про майбутній державний бюджет.

Бюджет, який планують прийняти Слуги для Зеленського - це бюджет початку кінця України. Хоча якщо вірити владі - все іде за планом. За чиїм планом?

Поширення вітаються. І, може, обманутих стане менше.

Верховна рада прийняла у першому читанні бюджет на 2021 рік. І у дружніх до влади ЗМІ,   ми бачимо бадьорі реляції у стилі: ура! Здобули, перемога.

І дійсно, на перший погляд, якщо бюджет 2020 року  у дохідній частині складав 979,5 мільярди – а у видатковій 1трильйон 270 мільярдів, то за планом на 2021 рік у нас дохідна частина бюджету планується на рівні 1 трильйон 062 мільярди гривень, а видаткова частина – 1 трильйон 330 мільярдів.

Тобто єдина перемога тут у тому, що дефіцит бюджету у 2020 році складає 290 мільярдів, а дефіцит бюджету 2021 року планується у розмірі 270 мільярдів. А ось у бюджеті 2019 року, який Порошенко залишив Зеленському бюджетний дефіцит був всього у 70 мільярдів.

Тобто, у дохідній частині бюджет 2019 року 1,007 млрд., 2020 – 979,5 млрд, на 2021 рік планується аж 1,071 млрд. Наче б то уряд Шмигаля при Зеленському має перевершити уряд Гройсмана при Порошенкові.

Але, ми ж знаємо, що курчат по осені рахують. Уся справа в тому, що розрахунки побудовані на прогнозному рості ВВП на 4,6%.  Це при тому, що падіння цього року складе, ймовірно, більше 5%. Ці люди, наскільки оптимістичні, що думають, що Коронавірус закінчиться 1 січня.

А насправді у видатковій частині бюджету ми маємо багато бюджетних несподіванок.

Ну, щоб ми знали, Володимир Олександрович і надалі планує будівництво доріг, на що планується витратити рекордні 150 мільярдів гривень. На 20,7 мільярдів більше – ніж цього року. Для порівняння – на закупівлю вакцин (яких ще немає) передбачено лише 2,6 мільярди. А на підвищення зарплат медичним працівникам передбачено 7,5 мільярди. Просто із зарплат медиків відкатів не буває. А з доріг – 20-30%.

Крім того, раніше від акцизного податку на пальне 13,44% надходило до місцевих бюджетів. Ремонтувалися вулиці і провулки на місцях. Тепер усі гроші ділитимуться на рівні Києва чи обласних адміністрацій.

Кошти дорожньої субвенції переважно спрямовується на дороги місцевого значення, а не на вулиці і дороги комунальної власності у населених пунктах. Тобто на дороги між пунктом А і пунктом Б гроші прийдуть, хоча ділитме їх облдержадміністрація. І якщо голова ОТГ не з тієї партії, з якої губернатор, або не робить йому «ку» дороги в громаду не буде. А дорога всередині самого населеного пункту – це тепер проблеми самої громади.

Зате не забули в бюджеті передбачити видатки на Офіс президента, Уряд і ВР. Видатки на ОП зростають як на дріжджах: 2020 рік – 912 млн. 2021 рік планується 1млрд. 269 млн. Василь Голобородько явно коштував платникам податків менше.

Віктор: збільшення на 357 мільйонів. Це бюджет середньої ОТГ з 20ма тисяч населення.

Так само і апарат ВР збільшив видатки на 244 мільйони, і на майже 200 мільйонів зросли видатки на утримання КМУ. Загалом на утримання своїх Слуг народ України додатково виділить плюс близько мільярда гривень. Та це ще не все.

Видатки на утримання Офісу генпрокурора зросли з 7,6 мільярда до 9,5 мільярди (+1,9 мільярди грн.). Видатки на СБУ зросли з 12 мільярдів до 14, 9 мільярдів (+2,9 млрд).

Віктор: навіть видатки на ДУС зросли на 725 мільйонів, а на державну службу охорони на майже 70 мільйонів. Від кого вони охороняються? Не від нас?

Натомість, видатки на Міністерство оборони планують скоротити на 123 мільйони. А – на Міністерство внутрішніх справ – підвищити видатки аж на 3,8 мільярди (з 82 мільярдів до 85,8 мільярдів гривень).

Востаннє, коли МВС бюджет піднімали, а міноборони скорочували було у 2013 році, при Януковичу. До речі, вони зменшують видатки і на міністерство у справах ветеранів. А що ж у соціальному секторі? О, тут взагалі дуже великий «прогрес».

На виплати субсидій у бюджеті 2020 передбачалося 39, 4 мільярди. А у майбутньому році бідним домогосподарствам малюють лише 36,6 мільярдів і скорочення складає 2,8 мільярди гривень.

Ну і нарешті, найбільшою статтею видатків в Україні є видатки на Пенсійний фонд. Сам Пенсійний фонд у наступному році орієнтовно заробить близько 320 мільярдів гривень. І держава дотуватиме на виплату пенсій ще 204 мільярди.

Тільки на обслуговування зовнішнього боргу у бюджеті передбачена сума у 160,5 мільярдів.

Так а хто ж проголосував за цей бюджет? За законопроект у першому читанні  проголосувало 209 Слуг народу. І цих голосів було б недостатньо. Але вперше з 2015 року за бюджет проголосувала Батьківщина. Яка їх дійсна мотивація ми дізнаємося. А ще проголосували майже усі позафракційні мажоритарники, та групи Довіра і За майбутнє. З чого б це так дружно? А все просто.

Буквально в останній день в бюджет дорізали  додаткових 7,4 мільярди коштів на  депутатські потреби. Це субвенція на соціально-економічний розвиток, участь у розподілі якої беруть народні депутати України.

Тобто голосування мажоритарників просто купили. Тепер на їх округи будуть видавати гроші на ремонти, будівництво, закупівлю обладнання. А депутати будуть їздити селами і казати – це я зробив, цілуйте руки.

Що ж, ми маємо ситуацію, коли бюджет наскільки незбалансований і неефективний, що можна сміливо заявити – такого ще не було.

Якщо на дороги виділяється у 100 разів більше коштів, ніж на розвиток НУШ – це не помилка, це злочин. Навіщо нам золоті дороги, коли ми втрачаємо перспективу?

Ця влада здулася. Не вірте їм. Не дайте себе розвести.